Verifikationer för fakturor betalade med bankkort

1
Hej!

Bokför enligt bokföringsmetoden. Jag har stött på några fall där man får faktura som skall betalas med bank-/kreditkort. Typiskt tjänster köpta via webben där man i förväg fyller i kortnummer och sedan skickas faktura ut där det står något i stil med: "Pengar dras om x dagar från registrerat kortnummer".

På fakturor betalade via bankgiro kan man enkelt dra ut ett verifikat från internetbanken på betalningen (med avsändare, mottagare, beskrivning datum osv). På kortbetalningar är det bara en kort rad med belopp på kontoutdraget. Den kan man ju teoretiskt printa, men det känns lite knapert.

Vad hade ni använt för verifikation för betalningen av fakturan?
1069
139
Det där är ett generellt problem vid köp på webben, särskilt amerikanska företag verkar vara främmande för att de som handlar av dem kan ha något krav på ett seriös kvitto där det framgår vilka varor/tjänster och pris det gäller. Företagsnamn är också ett kapitel för sig. Ofta kan det vara så att man i beställningsformuläret fyller i förnamn, efternamn och företagsnamn - på det kvitto man får har dock företagsnamnet helt utlämnats. Jag brukar fylla i företagsnamnet i fälten för för- och efternamn, det brukar fungera. Det bästa man kan göra vid webbhandel är att under beställningsprocessen skriva ut skärmdumpar där det framgår vad inköpet gäller, då har man i alla fall något verifikationsunderlag.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.