Upplupna semesterlöner, arbetsgivaravgift

20
2
Hej, hur ska arbetsgivaravgiften för upplupna semesterlöner hanteras när den anställde har annan arbetsgivaravgift än den vanliga på 31,42%?
Ska det vara den arbetsgivaravgift som gällde för den anställde vid räkenskapsårets utgång eller är det något annat upplägg som gäller?
Vi har flera unga anställda så det har varit flera ändringar av deras arbetsgivaravgifter på grund av det gradvisa avskaffandet av ungdomsrabatten och att de blivit äldre.
1468
246
Utan att ha kollat närmare så verkar det bli svårt att ta nåt annat än det som gäller när du betalar ut det. Dom har ju tagit bort dom andra rutorna på arbetsgivardeklarationerna nu. I så fall skulle man behöva beställa gamla arbetsgivardeklarationer, men det blir ju också fel eftersom det inte är utbetalt då. Intressant fråga, faktiskt.
1009
206
Jag håller med Ingvar där. Normalt ska man beräkna poster i bokslutet efter vad som är känt vid tiden för upprättandet (alltså när man gör bokslutet). Vet du att du kommer att betala 31,42% på en semesterlön om den betalas ut nu, så räknar du på 31,42%.
www.bocekonomi.se - Redovisning, nyföretagande, företagsutveckling
1468
246
Eftersom det är så lätt att vara efterklok, så skulle man alltså betalat ut alla upplupna semestrar ( eller åtminstone redovisat dom) innan höjningen. Ett företag med 100 000 i upplupna semestrar kan ju alltså ha fått en ökad kostnad med upp till ca 20 000 kr, om man räknar från den absoluta lågpunkten. Det är så härligt med en stat som ändrar förutsättningarna konstant..

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.