Hjälp! Jag har lånat pengar av mitt AB, ovetandes. Vad gör jag?

8
Har ett nystartat AB och har plockat ut pengar ibland. Trodde det var som att ha en enskild firma. Men nu har jag ju förstått att bara för att jag har pengarna nu och kan sätta in dom i företaget så måste balansräkningen stämma med mitt bankkonto.
Hjälp vad gör jag ? Jag har ingen tanke på att lura staten på pengar. Utan jag vill betala skatt för de pengar jag tagit ut. Vara bara stressad och tänkte inte.

Snälla hjälp mig. Om en vecka är det dags för min årsredovisning
1009
206
Hej, Det är ju inte bra alls. Jag har hört lite olika metoder för detta och har inte själv kollat upp vad som finns i domar kring ämnet. Den ena säger att så länge man reglerat skulden per balansdagen (om jag förstår dig rätt om en vecka ca) så är det inga problem. Det kan man göra genom att boka om som lön eller utdelning om det finns utrymme. Eventuellt betala tillbaka till företagets konto. En annan modell säger att man måste reglera skulden för varje månad som det uppstår (eller första månaden så att det täcker hela året). Här får man troligen betala lite ränta då man deklarerar löner i efterhand. Hur som helst går det ju att åtgärda så länge man inte fått en förfrågan från Skatteverket. Kanske någon annan här har med koll på detta?
www.bocekonomi.se - Redovisning, nyföretagande, företagsutveckling
1468
246
Tycker det låter vettigt, och det enklaste ( om man har pengar till arbetsgivaravgifterna) är ju att sätta upp det som lön. Gör man det bara innan skatteverket frågar, så lär inget hända. Men om dom frågar, då är det försent. Då kommer dom att sätta upp det som lön på dig, och sen lägga på ett skattetillägg på ca 20 %. Så det blir en dyr lön. Utdelning blir ju lite knepigt eftersom den dels kräver att det faktiskt finns utrymme, och dels är ju inte tanken att man ska ta ut den i förskott, utan först efter att årsredovisningen är registrerad. Dvs nu fram i mitten av augusti.
1009
206
Precis. Extrautdelning skulle det stå. Den måste ju vara beslutad senast sista dagen på räkenskapsåret för att det ska fungera.
www.bocekonomi.se - Redovisning, nyföretagande, företagsutveckling

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.