Inkassokrav

83
Jag har en kund som inte vill göra rätt för sig. Jag tänker nu skicka ett eget inkassokrav till honom. Ska man ge inkassokravet ett vanligt fakturanummer i den vanliga fakturserien, eller skapa en helt ny serie för inkasso?



Inkassoavgiften på 160 pix är det ingen moms på va? Hur räknar man ut dröjsmålsränta, och är det moms på den? Jag har i avtalet skrivit 9,50% dröjsmålsränta, räknar man den från första dagen den första fakturan förföll?
488
Valfritt. Störra företag har ofta en egen nummerserie för räntefakturor men om du inte har så många räntefakturor att du får svårt att hitta dem annars kan du precis lika gärna använda samma nummerserie som de vanliga fakturorna. [br] [br]Det är ju bara avgifter och ränta som du skriver en ny faktura för; resten är redan fakturerat tidigare. Det kan vara lämpligt att skicka med kopia av din förfallna faktura. [br] [br]Det är ingen moms på inkassoavgifter och dröjsmålsränta. [br] [br]Du räknar räntan från det att fakturan förföll. Fakturabelopp x 0,095 x antal dagars försening / 365. Om det finns flera fakturor får du göra en separat uträkning för varje faktura, med den fakturans förfallodatum.
68
Kronofogdemyndigheten har ett rätt enkelt verktyg för att räkna ut räntor. Väljer man att räkna dröjsmålsränta kan den automatiskt ta hänsyn till förändringar i referensräntan under tiden som räntan beräknas. [br] [br][url]http://www.kronofogden.se/kfmservicetjanster/raknaranta.4.3d21d85f10922490e108000971.html[/url] [br] [br]/Konrad
589
1
Kanonbra länk. Tack!

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.