SKATTEKÅTA SVERIGE!!!!

2
Jag har varit på en hel del starta eget seminarier osv. Alla säger att det är skitlätt att starta egen firma vilket det är. Men det finns inte en enda djävel i detta avlånga land som beskriver hur mycket skatt man skall betala in och att skatten alltid skall betalas in i FÖRSKOTT månadsvis då man bedriver egen firma.



Räkna alltid med 75 % i skatt varenda månad i föskott annars hamnar ni i skattafällan som jag gjort året därpå. Jag hatar SKATTEKÅTA SVERIGE för detta. Hade jag vetat detta hade jag inte äns startat ett företag i sjuka SVERIGE. Det är bättre att stämpla och gå till socialen och suga ut Sverige än att försöka stå på egna ben. Det är mao bättre att knarka det lönar sig bättre, eller vara tjuv ja då får man tak över huvudet lyxmat osv mm. Hade jag vetat detta hade jag öppnat firman utomlands ett LTD skattebolag osv vilket motsvarar ett AB med skillnaden att aktiekapitalet är på 14 pund och ej 100 000 som i skattekåta sveriges AB. Dock är rättigheterna samt skyldigheterna exakt samma.



I alla fall räkna med att du måste kunna betala in en skatt på 7000-8000 kr i månaden för att du skall ta ut en normal lön mao överleva på en lön som motsvarar ca 12000-13000 kr efter skatt. (Ingen normal enskild människa har råd att starta ett AB direkt eller vill ta lån därav enskild firma) Men glöm inte att handla in prylar till ditt företag utav fan varenda månad för att få ner MOMSEN. Köper man inte in prylar utan bara säljer tjänster samt prylar ja då ökar momsskattehelvetet utav helsike som skatteverket driver in så bra. Mao så är det ta mig fan inte LÖNSAMT ATT STARTA EGET BOLAG ÖVERHUVUDTAGET I SVERIGE. Om man skall gå runt i detta SKATTEKÅTA LAND SVERIGE så måste man ha en årsomsättning runt 400 000 - 1 000 000 kr. Har man inte det försök inte äns att starta eget för det lönar sig inte. En sak till rör inte vinsten, tar man ut vinsten så måste man betala ännu mer skatt. Så köp prylar utav fan och skriv allt på företaget allt från arbetskläder, pennor, bilar ja allt för att få ner momshelvetet och skatten. Köp ingen bil på företaget förrän det går riktigt bra. Görs detta innan ja då förlorar man bilen också osv. Börja skriva småprylar såsom datorer, pennor, papper, mobiltelefoner, arbetskläder mm på företaget. År 2 då du ser att framtiden är ljus ja börja då med de stora investeríngarna efter att du betalt skatten osv.... Ja så sjuk är SVERIGE...varför skall allt vara så svårt? Jag hurrar alla skattemyglare i detta land, jag förstår först nu varför ni alla gjort som ni gjort. Önskar jag hade den kompetensen också. Startar jag företag igen skall jag tänka 3 ggr innan jag gör något så idiotiskt igen.
720
Det är inte skatterna i sig som verkar vara ditt största problem utan förståelsen för dem. [br] [br]Ta momsen ex. Momsen är inte och har aldrig varit dina pengar. Att du har mycket moms att betala in betyder bara att staten lånat ut mycket pengar räntefritt till dig under en tid (1 månad eller ett år beroende på redovisningsprincip). Hade man helt slopat momsen så hade du ju fakturerat lika mycket mindre till dina kunder och alltså aldrig haft pengarna i din hand. Det är bara ett företag som ser momsen som sina pengar som får ett problem när de ska redovisas in. [br]Ska man ha en nettolön på 13000 har man en bruttolön på 19000 och då spelar det ingen roll om du som egen företagare eller som arbetsgivare för en anställd med den lönen ska kunna betala kostnaderna för detta, det måste genereras en "vinst" på mellan 3-400000 för att täcka den lönen. Där kan jag ju hålla med om att den summan kunde varit lägre om arbetsgivaravgifterna sänkt med några %, men man får trots allt acceptera och jobba utifrån de förusättningar som finns för dagen och som är lika för alla.
758
1
[quote="Redkon"]Det är inte skatterna i sig som verkar vara ditt största problem utan förståelsen för dem. [br][/quote] [br] [br]Den kommentaren älskar jag :mrgreen:
Hälsningar Stefan Förståndet är rättvist fördelat. Alla tycker att dom har fått tillräckligt
488
Jag får ett intryck av att du har gjort det "smarta" draget som många gör att preliminärdeklarera en mycket lägre försäljning än vad det sedan verkligen blev - med därmed följande orealistiskt låg F-skatt och så en tung restskatt som en kalldusch i efterskott istället. [br] [br]Även här på forumet ser jag somliga dela ut tipset att man kan preliminärdeklarera 0 kr i vinst första året så man får en låg F-skatt. Men ofta tror jag det kan vara som att kissa i sängen: Det värmer för stunden men det blir desto kallare sen... [br] [br]Jag tycker också detta är den stora fördelen med att deklarera sin moms varje månad: Man hinner inte ha momspengarna hos sig så länge att man blir frestad att bränna dem till annat innan det är dags att betala in dem till staten. [br] [br]Jag misstänker att du har fått en tung restskatt att betala, och jag lider med dig. Lycka till!
206
Man får inte lägre F-skatt för att man preliminärdeklarerar 0 kr vinst, man får bara lägre månadskostnad. [br] [br]Det är lika illa att uppskatta sin vinst högre än vad den i verkligheten är, då de månadsvisa skatteinbetalningarna därmed kan bli större än vad intäkterna är under månaden, med resultatet att man bara betalar skatt och inte har något över för för vare sig nödvändiga varuinköp eller skäliga levnadskostnader. Har man inget att sälja tjänar man inga pengar. [br] [br]Som Redkon utrycker det, man måste ha förståelse för det, kunna under året uppskatta hur resultatet ser ut och ungefär vad skatten kan tänkas hamna på, aldrig räkna in momsen i förtjänsten, och utnyttja den hjälp som går att få i dessa frågor om man inte har kunskapen själv. [br] [br]Och därför måste jag också fråga dig mr T, har du anlitat någon som hjälpt dig med din bokföring och ditt årsavslut (med eller utan bokslut), eller har du gjort allting själv?
Skatteverket Tel: 0771-567 567

www.kontrollerabokforing.se
589
1
[quote="Bokf. Kontrollera"]Man får inte lägre F-skatt för att man preliminärdeklarerar 0 kr vinst, man får bara lägre månadskostnad.[/quote] [br]Bara för att klargöra lite (inte för Bokf. Kontrollera, jag är helt säker på att ovanstående är en felskrivning, för det här kan skribenten): [br] [br]Du får inte en lägre månadskostnad, däremot en mindre påverkan på likviditeten varje månad (men å andra sidan kommer smällen senare istället). Kostnaden för skatten påverkas inte alls av hur mycket man preliminärdeklarerar i vinst.
45
Moms betalar man väll 1 gång i månaden. [br]Baseras på hur mycket du säljer för. [br] [br] [br]Eller 1 gång om år beror på hur mycket du säljer för. [br]Momsen är ju på 25% [br] [br]Sen betalar du ju in arbetaravgifter om du har anställda och så vidare. [br] [br]Står väll på skatteverkets hemsida hur mycket skatt du ska betala osv.
206
Du har så rätt så, vad jag menade var att: är den slutliga skatten 60 000 kr, så är den 60 000 kr oavsett om man betalar den månadsvis eller i en klumpsumma i slutet av året/början på året efter. [br] [br]Ett nystartat företag har ofta haft en hel del uppstartskostnader, som påverkar resultatet negativt, man har kanske en förslust under första halvåret, går man med förlust betalar man inte skatt, därför kan det vara bättre att vänta med att betala skatt månadsvis tills det faktiskt uppstår en vinst, de pengarna man "sparar" kan man kanske investera bättre i form av varuinköp eller annat som krävs för att man skall kunna fortsätta driva verksamheten. [br] [br]Naturligtvis så måste man hålla koll på resultatet, tyvärr så finns det de som hamnar i skuldfällan och hos kronofogden just för att de inte förstår hur det fungerar med moms och skatter, vilket är väldigt synd, det hade ju kunnat undvikas.
Skatteverket Tel: 0771-567 567

www.kontrollerabokforing.se
45
Det har man märkt ligger 4k minus ;) [br] [br]Fast det vänder ju till slut så ;) [br] [br]jag har inte heller betalad någon som helst skatt ännu. [br] [br]För man har legad minus jo klart man kan vänta tills man har lite vinst så man kan betala.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.