hjälp behövs

45
"Den som både bedriver näringsverksamhet och har anställningsinkomst behöver både F- och A-skattsedel, eftersom F-skatten inte får inte användas i en anställning. Arbetsgivaren gör då skatteavdrag och betalar arbetsgivaravgifter som vanligt. Vid sidan av detta betalar du själv in F-skatt varje månad för att täcka skatt och egenavgifter för näringsverksamheten. När du tar uppdrag och fakturerar i din näringsverksamhet måste du som har F-skatt åberopa F-skatten skriftligen varje gång för att den ska gälla."





"När du tar uppdrag och fakturerar i din näringsverksamhet måste du som har F-skatt åberopa F-skatten skriftligen varje gång för att den ska gälla."





Vad menas rent praktiskt med detta, åberopa skriftligen????
27
Det betyder att när du ska ta en änställning så måste du för din arbetsgivar visa upp din A-skattsedel eller säga att hon/han skall debitera inkomstskatt och betala sociala avgifter. [br] [br]När du får ett uppdrag i din näringsverksamhet och skall lämna över fakturan så behöver du visa upp din F-skatt sedel så att företaget vet att du själv ansvarar för inbetalningen av skatt och sociala avgifter. [br] [br]Jag antar att skillnaden mot att bara ha en F-skatt sedel är att då räcker det med att ange på fakturan att man innehar F-skatt sedel. Man behöver då inte "åberopa den skriftligen". [br] [br]Det handlar alltså om att din uppdragsgivara skall veta om du utför jobbet som anställd eller om denne köper varan/tjänsten av dig.
45
Min verksamhet kommer inte vara så komplicerad. Ska typ bara köpa in varor och sälja till personer. [br] [br]Då måset jag väl inte visa upp min skattesedel varje gång jag ska sälja något??
27
Frågan är om du har anställning också, har du inte det så räcker det med F-skattsedel.
45
Jag har anställnig också, då är det väl FA skattesedel jag ska ha? [br] [br]Allt verkar så komplicerat.
488
Stämmer verkligen det att F-skattsedeln måste visas upp vid varje affär om man även har anställning??? Då har jag gjort fel i åratal... [br] [br]Allvarligt talat; jag rekommenderar dig att du helt enkelt skriver på dina fakturor att du har F-skattsedel. Typ "Innehar F-skatt." Om någon frågar om saken kan du visa upp den.
2066
2
[quote="Karin i Västergötland"]Stämmer verkligen det att F-skattsedeln måste visas upp vid varje affär om man även har anställning??? Då har jag gjort fel i åratal...[/quote] [br] [br]Nej, det stämmer inte. Att åberopa skriftligen betyder helt enkelt att du måste skriva att du har F-skatt, vanligen på fakturan. [br] [br]// Jonathan
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
27
De är bara att säga sorry :oops: [br] [br]Jag var felunderrättad, det är ju som ni säger såklart. [br] [br]Man lär så länge man lever........

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.