Biobiljetter till kunder?

2
Så här några dagar före jul skulle jag gärna ge något litet till några av mina kunder, t.ex. ett par biobiljetter. Är sådana representationsgåvor avdragsgilla när jag själv inte är med på själva representationen. Kunden tar ju med sig frugan, mannen eller en kompis på bion?



Såg dessutom någonstans att gåvor i samband med högtider inte är avdragsgilla, så då är väl julgåvor inte att tänka på. Men om jag ger bort biobiljetterna till våren i stället, är de avdragsgilla då? Och finns det någon beloppsgräns för vad en gåva till en kund får vara värd? Två biobiljetter har väl ett värde på runt 200 kr inkl moms.



Har en enskild firma.
589
1
Jag citerer från [url=http://www.skatteverket.se/infotext/artiklar/04/julgava.4.18e1b10334ebe8bc80003009.html]Skatteverkets hemsida[/url], det är ju ändå de som kontrollerar vad som är avdragsgillt eller inte. [br] [br][quote]Julgåvor till kunder är inte avdragsgilla [br]Avdrag medges dock för enklare reklamgåvor av förhållandevis obetydligt värde (ca 200 kronor) till kunder, om gåvorna antingen har direkt anknytning till företagets verksamhet eller är enklare presentartiklar. Vanligtvis är reklamgåvorna, t.ex. almanackor eller pennor, försedda med företagets logotyp. Gåvorna ska lämnas till ett större antal personer/kunder för att vara avdragsgilla. [br]Avdrag medges även för gåvor till kunder i samband med representation, t.ex. vid en affärsförhandling som sker i anslutning till julhelgen. Avdrag medges med högst 180 kronor exkl. moms per person. [br] [br]Dyrbarare gåvor kan bedömas som muta.[/quote]
2
Tack för det svaret. [br] [br]Om jag tolkar Skatteverkets text som att det är helt ok att vid ett arbetsmöte, som sker i anslutning till julhelgen, lämna över två biobiljetter till en kund, förutsatt att värdet inte är för högt, hoppas jag på för mycket då? [br] [br]Och är det någon som vet vad som gäller vid andra tider på året? Dvs. gåvor till kund oberoende av årstider, säsonger, högtider och annat?
45
Så vitt jag vet får man göra julgåva till sina anställda för max 200 kronor per år. [br] [br] [br]Och det är 200 kronor per anställd. [br] [br]Dock inte till kunder. [br] [br]Men till sina anställda kan man ge julgåva för ett värde utav 200 kronor per år. [br] [br] [br]Så vitt jag vet. [br]Om jag inte har missuppfattad dem som har sakt det åt mig.
589
1
Se min länk. Strax ovanför julgåvor till kunder står om julgåvor till anställda. [br] [br]400 kr inklusive moms är gränsen för avdragsgillhet.
45
Fan vad nice då kan jag ju köpa bättre julklappar iår än för 200 ;) [br] [br] [br]Kan ju fan köpa för 400 hehehe med momsen ;) [br] [br]Den va ju fan nice ;) [br] [br]Mindre för kunder är 200 som inte betyder så mycket ;) [br] [br]Fan då ska jag köp mig nya kläder åt mig ;) [br] [br]Dem är ju skattefria ffs ;)
488
[quote="dwmedia"] Fan då ska jag köp mig nya kläder åt mig ;) [br] [br]Dem är ju skattefria ffs ;)[/quote] [br]Nä, det handlade om julklappar till dina anställda. Kläder åt dig själv är inte avdragsgillt annat än verkliga skyddskläder, tex stålförsedda stövlar. Eller så kan du trycka upp tröjor med din logo på och ge till kunderna, om tröjorna kostar högst ca 200 kr st.
45
Jo jag vet att det är bara skyddskläder som är avdragsgiltiga men om man köper en julkalppar åt anställda. [br] [br]Så kan man ju köpa av som helst så kan man köpa en badhanduck [br]en steckpanna eller så. [br] [br] [br]Då är det ju avdragsgiltigt upp till 400 kronor med moms.
3
Är du anställd i ditt eget företag? Om du driver enskild firma kan man knappast hävda det iaf.
1
Jag står inför samma problem, jag har skickat ut 2 stycken biobiljetter till alla mina kunder under det gångna året... dvs ca 20 st. Om jag nu känner att jag kan motivera det under skatteverkets beskrivning enligt: [br] [br]"Avdrag medges dock för enklare reklamgåvor av förhållandevis obetydligt värde (ca 200 kronor) till kunder, om gåvorna antingen har direkt anknytning till företagets verksamhet eller är enklare presentartiklar. Vanligtvis är reklamgåvorna, t.ex. almanackor eller pennor, försedda med företagets logotyp. Gåvorna ska lämnas till ett större antal personer/kunder för att vara avdragsgilla. [br]" [br] [br]Vilket konto bokför jag detta på då? Jag har letat efter ett konto som borde heta typ reklamgåvor, men hittar inget. [br] [br]Någon som vet? [br] [br]-Kristin
488
Förslagsvis 5960 "Varuprover, reklamgåvor, presentreklam och tävlingar" eller 5990 "Övriga kostnader för reklam och PR".

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.