Inte sälja något.

117
Hej!



Under året som kommer nu kommer jag att satsa helhjärtat på att komma in på min drömutbildning (läkarlinjen, tar endel tid iom att jag saknar behörighet m.m. och samtidigt måste jobba kvar på mitt "vanliga" jobb vid sidan om), och vill därmed "pausa" lite i mitt företagande (som jag bara drivit vid sidan om arbetet). Har redan börjat dra ned verksamheten rätt rejält under den senaste månaden, och säljer mindre och mindre till andra än mina "stammisar" som det ser ut nu.



Funderar på att antingen pausa helt eller att fortsätta sälja till "stammisarna" under detta år (om jag mot förmodan skulle score:a 2,0 på högskoleprovet nu till våren kan det väl bli ett halvår, men chansen är försvinnande liten). Min fråga är nu: Förutom att helt enkelt skita i att sälja saker, annonsera m.m. - är det något jag måste göra rent administrativt? Ifall jag skulle bestämma mig för att helt sluta sälja saker under ett år, måste jag då göra något särskilt? 🙂
589
1
Förmodar att du driver enskild firma? [br] [br]Även om du har ingen/liten verksamhet, glöm inte att deklarera verksamheten i din självdeklaration. Du ska kanske redan nu titta på om du har satt av till periodiserings- eller expansionsfond. Och i så fall om de behöver lösas upp när du avslutar verksamheten (vilket då kan resultera i att du får skatta trots att du inte haft verksamhet eftersom du tidigare skjutit upp beskattningen på beloppet ifråga). [br] [br]Lycka till med högskoleprovet. 2,0 är ingen omöjlighet om du är hyggligt bra på engelska, van läsare (läst mycket och läser hyggligt fort), samt är hygglig på logiska tankebanor.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.