F-skattesedel.

5
Hej,



Jag och en vän ska starta Handelsbolag efter årsskiftet. Eftersom många på detta forum förmodligen redan driver Handelsbolag kanske ni har möjlighet att svara på några frågor.



Rörelsen kommer att fokusera på IT-konsulting.



Jag har skickat in ansökan om registrering av bolag till Bolagsverket. Måste jag invänta denna registrering innan jag kan registrera mig för F-skattesedel (Blankett: Skatte- och avgiftsanmälan) via Skatteverket?



När jag tar uppdrag, i vilket läge krävs det att bolagsregistrering samt F-skatteseldel är registrerade? Vid första fakturan som jag skickar till dem? Eller måste det finnas när kunden skriver på offerten för jobbet?



Tackam för eventuella svar.



Mvh

/Hans
488
[quote="sixhoj"]När jag tar uppdrag, i vilket läge krävs det att bolagsregistrering samt F-skatteseldel är registrerade? Vid första fakturan som jag skickar till dem? Eller måste det finnas när kunden skriver på offerten för jobbet? [br][/quote] [br]I praktiken är det när du skriver din första faktura. Om inte din kund kräver att du redan har F-skatt för att gå med på att skriva avtal med dig.
720
Eftersom det är ett HB så måste registreringen på bolagsverket vara klar innan du kan skriva några avtal. Ett HB är en egen juridisk person som ju inte finns innan registreringen, och fäöldaktligen finns ingen avtalspart före registreringen är klar.
5
Jag tackar för svaren, mycket informativt. Hoppas nu bara Bolagsverket skyndar på med registreringen :) [br] [br]/Hans

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.