Ångest

45
Har nu fyllt i blanketten för att söka FA-skatt, hoppas jag har gjort rätt och förstått allting rätt.



Jag satte 0 i beräknad nettoinktäkt för det kommer kosta mig lite att starta upp och jag räknar inte med någon vinst första året. Betyder detta alltså att jag slipper behöva betala in massa skattepengar under året, dvs det räcker jag gör det i den slutgiltiga deklerationen? Likaså momsen satte jag att jag skulle göra detta i min inkomstdekl.



Sen förstår jag inte riktigt fältet G2, inkomst av tjänst. Ska jag alltså beräkna hur mycket lön och skatt jag kommer få betala under 2007 i mitt vanliga jobb, vad ska det vara för bra med det? Det sköter väl min arbetsgivare som vanligt, eller?
488
[quote="forexoanda"] [br]Sen förstår jag inte riktigt fältet G2, inkomst av tjänst. Ska jag alltså beräkna hur mycket lön och skatt jag kommer få betala under 2007 i mitt vanliga jobb, vad ska det vara för bra med det? Det sköter väl min arbetsgivare som vanligt, eller?[/quote] [br] [br]Ja, det ska du fylla i. Om din firma hade gått med överskott hade Skatteverket behövt veta hur mycket övriga inkomster du har för att veta hur hög skatt du får, eftersom skatten är högre ju mer du tjänar totalt sett. Överskottet från din enskilda firma läggs ihop med dina inkomster av tjänst och så beräknas skatten på alltihop.
45
Aha, men om jag då skriver noll i intäkter då behöver jag väl inte göra något där för då blir ju skatten densamma som den brukar...???
488
Ring du Skatteverket och fråga hur de vill ha det.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.