Kostnader innan start avdragsgilla?

10
Tjena!



Jag har i dagarna skickat in min Skatte och avgiftanmälan samt min registrering till Bolagsverket (HB). Saken är dock den att jag måste påbörja verksamheten lite i förväg eftersom jag redan har firmans huvuduppdrag på gång. Kan jag göra det?



Dvs. är mina utgifter före dess att bolaget registrerats avdragsgilla i inkomstdeklarationen sedan? Hur blir det med momsen kan jag lyfta den också, jag menar min momsregistrering är var ju inte klar när inköpet genomfördes? (dock så bör ju registreringen vara klar innan momsen för denna period ska deklareras)



Tacksam för svar.

/Rille
206
Det beror lite på vilken dag du angav som startdatum. [br] [br]Du får dra av kostnader som du har haft under det år verksamheten påbörjades och närmast föregående kalenderår (alltså från januari 2006). [br] [br]När det gäller momsen så är det brukligt att man får lyfta moms för inköp gjorda under max 2 månader innan registrerat datum av företagsstart, de inköpen bokförs då som första verifikationer på året.
Skatteverket Tel: 0771-567 567

www.kontrollerabokforing.se
10
Tack för ditt svar! [br] [br]Följdfråga: Vilket datum räknas som registreringsdatum då? Är det datumet då min registrering går igenom/bekräftas eller är det det datum som jag angett i Skatte- och avgiftsanmälan som datum för start av verksamhetsåret, eller är det kanske til och med datumet för inskickandet av Skatte- och avgiftsanmälan? [br] [br]Tacksam för svar,
206
Det datum du angett i skatte och avgiftanmälan för start av näringsverksamhet: första räkenskapsåret
Skatteverket Tel: 0771-567 567

www.kontrollerabokforing.se
10
Tack för hjälpen, det uppskattas!
206
så lite så :wink:
Skatteverket Tel: 0771-567 567

www.kontrollerabokforing.se

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.