Privat mobil i företaget?

9
I höstas köpte jag ny mobil privat (Telia) med en bindningstid på 12 månader. Nu har jag startat företag (enskild firma) och det känns meningslöst att dessutom teckna ett mobilt företagsabonnemang när jag ändå har kostnaden för det privata abonnemanget.



Kan jag helt enkelt plocka in min privata mobil faktura i företagets bokföring från och med nu?



Eller kan jag "konvertera" abonnemanget hos Telia till ett företagsabonnemang?



Jag vill ju gärna att numret ska finnas med i gulasidorna etc. under mitt företagsnamn. Kan man få det även om abonnemanget står på mig privat?
488
Ja du kan plocka in mobilen i företagets bokföring; det spelar ingen roll om abonnemanget kallas "företagsabonnemang". Privata samtal är inte avdragsgilla, oavsett typ av abonnemang. [br] [br]Telia går säkert med på att konvertera ditt abbonnemang till ett företagsabonnemang, eftersom såna i allmänhet är mycket dyrare än privatabonnemang. [br] [br]Numret kan stå i gula sidorna alldeles oavsett vilken typ av abonnemang du har.
9
Tack för svaret! :) [br] [br]Men det finns ju ingen anledning att göra om det till ett företagsabonnemang då, om jag ändå kan ta in kostnaden i företaget. Om det nu är billigare med mitt privata abonnemang. [br] [br]Jag har inte tänkt att ha någon fast telefon över huvud taget, därför vill jag gärna att mobilnumret ska synas på hitta.se och gulasidorna.se.
758
1
[quote="Elva"]Tack för svaret! :) [br] [br]Jag har inte tänkt att ha någon fast telefon över huvud taget, därför vill jag gärna att mobilnumret ska synas på hitta.se och gulasidorna.se.[/quote] [br] [br]Detta ska du fundera lite extra på! [br]Det finns massor av företag och privatpersoner, som har spärrat [br]möjligheten att ringa mobilsamtal - Kan du vara utan dessa? :o [br] [br]Det finns fortfarande ett stort motstånd att ringa mobilsamtal på grund av [br]den höga kostnaden - Har man som företagare råd att missa dessa [br]kunder? :o
Hälsningar Stefan Förståndet är rättvist fördelat. Alla tycker att dom har fått tillräckligt
9
Jag ska ha kontoret hemma och vill inte blanda ihop min privata fasta telefon med företagets. Att dra in en linje till kostar ju en förmögenhet, och så småningom är mitt mål att kunna hyra in mig på ett kontorshotell. Därför vill jag inte dra på mig sådana kostnader. [br] [br]Ett alternativ som jag funderar på är att koppla ett fast nummer direkt till mobilen. Tror att det kostar några hundralappar om året. Samtalen kopplas då vidare till mobilen, men kunden ringer ett vanligt telefonnummer.
46
[quote="Sinnenas Teater"] [br]Detta ska du fundera lite extra på! [br]Det finns massor av företag och privatpersoner, som har spärrat [br]möjligheten att ringa mobilsamtal - Kan du vara utan dessa? :o [br] [br]Det finns fortfarande ett stort motstånd att ringa mobilsamtal på grund av [br]den höga kostnaden - Har man som företagare råd att missa dessa [br]kunder? :o[/quote] [br]Det här var möjligen verklighet för typ 10 år sedan när det faktiskt var dyrt att ringa mobilsamtal, men knappast idag. [br]Om en tänkbar kund inte ens har råd att ringa mobilsamtal lär dom knappast vara en tänkbar kund till mig. [br]Jag känner då inte till vare sig någon privatperson eller företag som spärrat möjligheten att ringa mobilsamtal från sin fasta telefon. [br] [br]Det viktiga är väl att kunna bli nådd och är man ofta ute hos kunder så är ett mobilnummer det enda alternativet. [br] [br]/ TT
9
Att ha ett s k nummerabonnemang på Telia, som innebär att man har ett fast nummer men samtalen går till en annan telefon, t ex mobilen, kostar: [br]- 400 kr i startavgift [br]- 105 kr/kvartal [br]Dessutom tillkommer minutavgiften från nummerabonnemanget till mobilen. Det kan alltså bli ganska dyrt...
185
Jag tror som Tassel, att det är få som har spärrat mobilsamtal idag - de kan i annat fall oftast ringa mobilsamtal NÅGONSTANS ifrån (sin egen mobil kanske? eller mammas telefon... etc). [br] [br]Liksom du, Elva, har jag också bara ett mobilnummer - men det beror till stor del på att jag inte har något hemnummer alls... och liksom du har kontoret hemma.
Jessica Jäger Sångerska och kulturproducent http://www.jessicajager.se
758
1
Jag vet massor av företag som har gjort det omöjligt för dom anställda att [br]ringa mobilsamtal - och då ska man komma ihåg att många utnyttja [br]möjligheten att ringa från sitt vanliga jobb, även om det gäller ens privata [br]firma som man kör på helgen. [br] [br]Personligen, så skulle jag aldrig ringa till ett företag som enbart hade ett [br]mobilnummer. Dels så bli det dyrt, dels så känns det inte seriöst. [br]Visst det kan hända att jag skulle ringa om det va viktgt. [br] [br]Men om jag som kund söker på gula sidorna efter en tjänst och få upp [br]10 företag som tillhandahåller denna tjänst, så vet jag att många med mig [br]skulle välja att ringa dom som hade ett vanligt nummer före ett mobilt [br]nummer.
Hälsningar Stefan Förståndet är rättvist fördelat. Alla tycker att dom har fått tillräckligt
185
Jojo, angående det där med företag som spärrar mobilen - men de kan väl ändå ringa sina privata samtal från mobilen eller hemifrån då? [br] [br]Sedan angående seriositet tror jag det beror lite på vilken typ av bransch man är i. Artister är alltid ute och flackar, så då är det helt enkelt mobil som gäller - alternativt managern på ett kontor. Men kan man nå artisten ifråga direkt om detta erbjuds, så lär ju det vara lättast? De flesta av mina kunder mailar dessutom angående förfrågningar, och hittills har ingen klagat på avsaknad av fast telefon.
Jessica Jäger Sångerska och kulturproducent http://www.jessicajager.se
8
Hej, [br]Det finns ett annat alternativ än mobil om du har bredband [br]Ha kvar ditt privata fasta abonemang och starta ett Ip-telefoni konto. [br]Det finns en mängd olika IP abonemang som de flesta telebolag kan erbjuda. [br]Ja själv använder Skype och får då ett vanligt telefon nr, desutom kan jag ringa gratis till andra skype användare över hela jorden. funkar kanon. [br]Det finns också grejer för att vidarekoppla skype samtal till vanlig telefon ellr mobil...... [br]För mig funkar skype perfekt och är billigt att ringa till
9
Men Skype har inte mitt riktnummer...ser det intel lite konstigt ut att ha ett 08-nummer när man sitter i Småland...?
205
1
Det finns ju fler IP-telefoni-leverantörer än Skype. När jag beställde mitt privatabonnemang från Tele2 för ett år sedan fick jag faktiskt välja vilket riktnummer jag ville ha. [br] [br]Kanske kan http://www.telepriskollen.se hjälpa dig hitta ett bra abonnemang?
9
Jag har faktiskt surfat runt lite och kollat. Nu ska jag testa [url=http://www.cellip.se]Cellip[/url] (29 kr/mån). Någon som har erfarenhet av dem?

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.