Timpris

1
Hej!



Jag har arbetat extra som timanställd på en redovisningsbyrå tidigare. Nu har jag FA-skattsedel och egen firma vid sidan av mitt arbete på 75%. Nu ska fakturera dem istället och då undrar jag hur jag ska räkna ut ett timpris som motsvarar vad de som arbetsgivare har som timkostnad. Jag vill kunna göra en jämförelse.



Ska jag ta månadslönen X 12 och dela med 2080 tim (årsarbetstid) och sedan lägga på för mina egenavgifter och ev semesterersättning? Ska jag lägga på något mer?



Jag förstår att jag kan lägga på mer för vinst, kostnader osv, men jag vill kunna bevisa att det är fördelaktigare för dem att jag fakturerar än att jag är timanställd. De slipper ju dessutom besvär med löneutbetalningar mm. Lägger jag mig för högt kan de lika gärna säga att jag får gå på timmar och det vill jag inte. Jag har även andra "vanliga kunder och de fakturerar jag ett högre marknadsmässigt pris.



Tacksam för snabbt svar!



P
44
3
Jag har inget direkt förslag på beräkning av timpris men kom ihåg att förutom din månadslön så har arbetsgivaren andra kostander för dig, t ex arbetsgivaravgift. Alla dessa kostnader för arbetsgivaren bör du väga in när du beräkna din timdebitering. Tänk även på egna skatter, avgifter och andra företagskostnader (ditt företag) förutom lön din som din timdebitering ska bidra till. [br] [br] [br][Edit] [br]Du kanske kan få lite hjälp på Nuteks hemsida och deras räkneverktyg [url]http://www.nutek.se/sb/d/840[/url] [br] [br]Lycka Till
720
[quote="pelin"]Hej! [br] [br]Jag har arbetat extra som timanställd på en redovisningsbyrå tidigare. [br] [br]Ska jag ta månadslönen X 12 och dela med 2080 tim (årsarbetstid) och sedan lägga på för mina egenavgifter och ev semesterersättning? Ska jag lägga på något mer? [br] [br]Jag förstår att jag kan lägga på mer för vinst, kostnader osv, men jag vill kunna bevisa att det är fördelaktigare för dem att jag fakturerar än att jag är timanställd. [br] [br]Tacksam för snabbt svar! [br] [br]P[/quote] [br] [br]Har du varit timanställd så varför krångla till det med att göra beräkningen på månadslön. Ta timlönen *1,12 (semester)*sociala avgifter så får du fram kostnaden. [br]Men frågan kvarstår dock, varför skulle det vara fördelaktigare för dem att du fakturerar istället för att få lön om kostnaden är densamma. Att man sparar in tid för en löneutbetalning håller liksom inte då det istället tillkommer tid för att administrera din faktura. [br]Att det är en fördel för dig är väl odisskutabelt men jag kan inte se att byrån skulle tjäna något på det. Tvärtom tappar man ju din lojalitet och varje klient du får jobba med riskerar att försvinna.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.