Vet ej vad viket konto jag ska välja

15
Jag tänkte bokföra ett köp av en domän som jag har köpt till företaget. Det är som så att just nu har jag inget bankgiro eller plusgiro så problemet börjar där.

Jag vet att jag ska välja konto 2018 för att redovisa att jag har gjort en egen insättning till mitt företag. Men sedan börjar problemet. I kontotabellen hittar jag inget konto för bankgiro men däremot plusgiro. Vilket konto ska jag välja för att redovisa att jag sätter in x kr på företagets bankgiro?

Sedan så ska jag ju redovisa mitt inköp av domänen. Vilket konto väljer jag till detta?

Hoppas att någon vänlig själ kan hjälpa mig med detta.
Henso Trading (henso.se) har lång erfarenhet inom webbutveckling och konsultering. Vi jobbar för att effektivisera ditt företags affärsrutin. Ring oss för mer info: 0372-75 41 14 el. 076-113 47 07
720
Har du inget bankgiro så kan du ju inte gärna boka in att du sätter in pengar på det heller. Bankgirot finns inget konto för eftersom det bara är själva betalströmmen, pengarna bokas alltid direkt mot det bankkontot som girot är knutet till. [br]Gör du en betalning med privata pengar så krediterar du 2018 och debiterar direkt de kostnadskonto som betalningen avser. [br]När det gäller bokning av domänkostnaden så tycker jag det beror lite på vad det kostar och hur mycket domäner det handlar om. Har du bara ett domännamn så anser jag inte att man för dessa 100 kr/år behöver ha ett separat konto utan boka det på 6991 diverse övriga kostnader. Har du många domäner så kanske kontot för reklam passar bättre, och är det så att du köper och säljer domäner så ska det sälvklart ligga på ett 40-konto eftersom det då handlar om varuinköp.
15
Tack så mycket! [br]Du har rätt. Givetvis kan jag inte redovisa att jag sätter in pengar på ett konto som inte finns.
Henso Trading (henso.se) har lång erfarenhet inom webbutveckling och konsultering. Vi jobbar för att effektivisera ditt företags affärsrutin. Ring oss för mer info: 0372-75 41 14 el. 076-113 47 07

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.