Avskrivning igen

15
Om jag har köpt upp ett bolags inventarier och bolaget innan mitt har gjort ett avdrag på sina inventarier på en 5 års period och jag nu anser att det borde skrivas av på 3 år ... är det då okej att jag bara skriver av allt gammalt "skrot" .



Ex ... inköpt dator 2003 för 35000 kr var värt enligt deras avskrivning Dec 2005 21.000 kr (35000/5*2 summa delat i år gånger två åtr ytterligare livslängd.)



Mitt inköpvärderat till 21.000 kr- från 2003.

Nu vill jag skriva av hela summan 21000/3år*0 för 3 år har passerat.



Jag har inte tagit över bolaget ... bara köpt deras inventarier ... fick lite jag inte ville ha i "bagaget" och det käns inte bra med inventarier som övervärderar bolaget...



Detta var ett exempel ..fins mycket, mycket mer än detta exempel.



Fins småsaker inköpt 2004 som jag vill "nolla" med 3 års livslängd ...behöver rensa upp för ett verkligt bolagsvärde :/
39
Du har med andra ord bara köpt "prylar" av dem då? Varför skriva av något över huvud taget? Ta in dem som kostnader i bolaget bara, de som du tycker ska vara inv. i ditt bolag tar du upp som inventarier, det spelar ingen roll för vad eller när dom har köpt grejerna. [br] [br]Om jag har förstått dig rätt.
15
Hej tack för ditt svar..efterklok kan man vara, då så har du rätt. [br] [br]Men nu har jag som jag trodde var rätt bokfört "skräpet" som inventarier
39
Vänd på bokföringen bara, det är lätt gjort.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.