Egen firma

1
Jag valde att redovisa moms en gång per år samt att vinsten skulle vara 0, vilket då skulle betyda att jag inte behöver betala in nåt preliminärt månadsvis i form av skatt eller moms.



Mitt första räkenskapsår är nu slut och jag är lite osäker på hur allt ska redovisas. Metoden är bokslutsmetoden, och jag har förstått att de ska ske i samband med deklaration, men jag är samtidigt väldigt osäker.



Så kan någon med hjälp av given info (eller om jag ska komplettera) hjälpa mig med att bena ut vad jag ska göra, även om vad jag skulle ha gjort om sådan faktum existerar så skulle jag bli mycket tacksam.
101
Hej, [br] [br]Om jag förstår det hela rätt har du en enskild firma. [br] [br]När du gör din deklaration, ska du förutom det du fyller i, i din självdeklaration, även fylla i en blankett från skatteverket, N1 och N6. [br] [br]Men det bästa om du känner dig osäker, rekommenderar jag, att kontakta skatteverket eller kanske en revisor. Vet att skatteverket ibland håller kvällsinformation om hur du gör din deklaration i din enskilda firma, (Skatteverkets information kan möjligen variera beroende på vart man bor). [br] [br]Hoppas det kan vara till hjålp! :wink: [br] [br]//Marta
720
Har du aldrig gjort någon deklaration innan finns det ingen anledning att krångla till det genom att deklarera på en N1 i år utan det är bättre att välja en N2 direkt. Skillnaden mellan dem är att N2 innebär i praktiken att du också deklarerar för din balansräkning istället för N1 där du bara tar upp ex lager som en justerinhspost i deklarationen. [br]Eftersom du nästa år ändå måste avsluta ditt räkenskapsår med både en resultaträkning och en balansräkning måste du ändå upprätta en balansräknings IB poster för 2007. Deklarerar du N2 får du det på köpet, deklarerar du N1 måste du plocka fram dessa värden utöver själva deklarationen.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.