Påminnelseavgift - hur mycket

185
Jag brukar inte ta ut förseningsavgifter av mina privatkunder, då de oftast är brudpar som haft hundra bollar i luften och fakturor som skola ha betalats både nu och då, så dessa brukar jag bara skicka en skriftlig påminnelse till.



Men nu är det ett företag som inte har betalat en faktura på 6000kr, och har gått 1-2 veckor över tiden. Vad kan jag ta ut i påminnelseavgift på kommande påminnelsefaktura? Är det något procentuellt, och vad ungefär lär i så fall procentsatsen ligga på? Anledningen till att jag över huvud taget vill ta ut avgiften är för att det är en så pass stor summa för mitt lilla företag, och det var pengar jag hade räknat att kunna använda för skatteinbetalning.. nu fick jag ta pengar från annat håll.
Jessica Jäger Sångerska och kulturproducent http://www.jessicajager.se
206
ca 50 kr är brukligt att ta i påminnelsekostnad (för administration och porto) vad det gäller ränta har du förhoppningsvis utskrivet gällande procentsats på den första fakturan du skickade till dem (i en tvist kan annars mottagaren hävda att ränta ej skall utgå då det inte finns skrivet någonstans...) annars bör du skriva ut 6§ räntelagen (motsvarar referensräntan enligt 9 § med ett tillägg av åtta procentenheter= ca 10%) läs mer på http://www.notisum.se/rnp/Sls/lag/19750635.htm
Skatteverket Tel: 0771-567 567

www.kontrollerabokforing.se
185
Tack, det var precis de uppgifter jag sökte! Och allt känns bekant (från den tiden jag läste "Redovisning och beskattning"....), hade bara inte koll på var jag skulle leta för stunden. [br] [br]Toppen :)
Jessica Jäger Sångerska och kulturproducent http://www.jessicajager.se

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.