Eget uttag av alla varorna!

117
Skall som endel av er kanske vet avsluta min enskilda firma som jag drivit under -06 till förmån för studier. (Har skickat in blanketterna för några dagar sedan nu, det var ångestfyllt, höll nästan på ändra mig!).



Nu har jag inventerat lagret och avser göra ett eget uttag på alla varorna (kommer att kosta mig i runda slängar 7000, attans!).



En hel del (ca 1/10 varor av de flesta varuslag) är trasiga (kinaimport - billigt, men man får sortera endel!) och dessa vill jag ju gärna slippa "köpa" av mig själv. Skall jag bokföra bort dem på något annat vis, eller se det som att de är värdelösa (vilket de förstås är trasiga) och därmed inte bokföra dem alls (de är ju kostnadsförda på -06 nu som det är också)?



Sen undrar jag även hur jag i realiteten skall avgöra vad som är ett "marknadsmässigt pris"? Antar att jag rimligtvis bör ta ut samma pris som jag skulle gjort till en kund, men liksom.. om en kund köpte 12 000 microringar (som jag annars tagit 25 för 25 st, 49 för 50 st, sedan 95 för 100 st och 169 för 200 - deras inpris var $6 för tusen stycken, plus frakt på lika mycket samt att 1/10 var trasig/osäljbar ungefär) skulle jag ju inte ta 1 kr styck för dem. Bör jag ändå isåfall utgå från "200-priset" eller hur skall jag räkna fram ett rättvist pris då?



Tusen tack för all hjälp!
488
Det här är inte min starka sida, men jag är i alla fall säker på att du inte behöver göra något eget uttag på de grejer som är trasiga och dessutom redan kostnadsförda. Glöm dem. [br] [br]I övrigt tycker jag det låter rimligt att ditt marknadspris blir det som gäller när man köper stora mängder eftersom det är det du gör.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.