Vem är egentligen chefen?

758
1
Min personliga uppfattning är att det är kunden som är chefen och som är min arbetsgivare, även om jag titulera mig "egen företagare".
Kunden bestämmer när jag ska jobba, med vad jag ska jobba och hur mycket som jag ska få i lön för de arbete som jag utför.

Kunden är värd all respekt som han eller hon kan få och jag har all anledning att bocka mig djupt inför sådana kontakter.
Min ödmjukhet förbjuder mig att titulera mig chef, även om jag ibland hade önskat att
jag var just "min egen chef"
Näe aldrig få man vara detta - däremot så kan man vara kund och arbetsgivare åt andra, men chef över sig själv blir man däremot aldrig, inte ens som egen företagare. :o


Hälsningar Stefan Förståndet är rättvist fördelat. Alla tycker att dom har fått tillräckligt
1616
4
Jag tror din känsla beror sig på vilken företagsform man bedriver. [br]Som enskild är man "näringsidkare" men som Aktibolag så är man Chef. För som Aktiebolag så tvingas jag själv att bestämma vilken lön jag ska ta ur bolaget eftersom bolaget är en egen juridisk person samt vilken lön jag ska ge till anställda. Visst är det likvärdigt i enskild men där är det lättare att blanda ihop egen plånbok med verksamhetens plånbok vilket man inte får göra i AB medans man inte bör göra det i Enskild.[br][br]Men visst ödmjukhet är bra i mångt och mycket och kunderna har stor betydelse för inkomsterna.  :-[
Må väl!
720
[quote author=Mojo link=topic=2542.msg10075#msg10075 date=1184053991][br]Som enskild är man "näringsidkare" men som Aktibolag så är man Chef. För som Aktiebolag så tvingas jag själv att bestämma vilken lön jag ska ta ur bolaget eftersom bolaget är en egen juridisk person samt vilken lön jag ska ge till anställda. Visst är det likvärdigt i enskild men där är det lättare att blanda ihop egen plånbok med verksamhetens plånbok [/quote][br][br]Menar du då att chefsegenskapen sitter i plånboken , eller? Skillnaden på att vara chef och att vara underordnad sitter väl i ansvaret och inte i lönen.
1616
4
[quote author=Redkon link=topic=2542.msg10082#msg10082 date=1184078049][br]Menar du då att chefsegenskapen sitter i plånboken , eller? [/quote][br][br]Nej![br][br]Men du är inne på rätt spår av vad jag menar ;-)[br]Det handlar om ansvar, att ta ansvar och förmedla ansvar samt se till så att de genom de medarbetande leden (Vill hellre använda de orden än underordnad) uppfyller målen att verksamheten ska vara lönsam, kunna utvecklas för att ge avkastning i form av lön för samtliga och avkastning för de som i någon form investerat.
Må väl!
68
[quote author=Redkon link=topic=2542.msg10082#msg10082 date=1184078049][br]Menar du då att chefsegenskapen sitter i plånboken , eller? [br][/quote][br][br]Hej,[br][br]Det har ju en tendens att hamna just i plånboken om man har bra chefsegenskaper  ;)[br][br]Mvh, Micke
"Innovators and creative geniuses cannot be reared in schools. They are the men who defy what the school has taught them." - Ludwig von Mises
1616
4
*Skrattar*  :bravo  Jo och ännu lättare om man är enskild företagare... 
Må väl!
2360
37
De flesta strävar efter så mycket pengar som möjligt som om det var lyckan. För mig har det varit glädjen över det jag gör och åstadkommer. De jag hjälpt har idag höga inkomster av mina råd långt över vad jag själv har. Det är glädjen för mig sedan att det slår tillbaka så jag har fullt  upp att göra om jag vill men jag har bromsat ganska kraftigt. Ett ex. Jag hade 2´kunder som jag först bantade till 200 för att därefter få ner till ca 20 sedan kom det alltid till några av dessa 2000. Idag har jag bantat kraftigt  för att koncentrera mig på några stycken.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.