val av topdomän?

48
Tjena!

Sitter och klurar på ett bra företagsnamn till min webbhandel och har hittat ett som jag känner starkt för."Problemet" är bara att den enda lediga topdomänen till detta namn är .nu

Min fråga är om det spelar stor roll vad gäller trovärdighet mm om man har en .nu adress istället för en .se eller .com adress. (kommer inrikta mig mot sverige som marknad)

Mvh
Per
321
Kan det inte vara ett problem för dig att någon annan har "din" domän fast med toppdomänen .se istället? Kan du inte komma på en variant på domänen istället?[br].nu har kanske inte riktigt samma tyngd som de två andra du nämner, men beror lite på vad det är för verksamhet du tänkt dig. [br][br]Filibastis
Mikael Lundgren - Utbildningar/produkter inom HLR o Första-hjälpen

Lundgren Creative Health & Safety AB
http://www.l-c.se
http://www.hlr-instruktorsutbildning.se
http://www.defibrillator-hjartstartare.se
http://www.skanehlr.se
32
Jag anser inte heller att det är några problem. Det enda som kan vara tråkig är att om de ser din reklam och sedan per automatik skriver .se eller .com och hamnar hos en konkurrent.[br][br]Har du samma erbjudanden som företaget med .se-adressen så tycker jag, precis som Filibastis, att du ska välja en variant eller helt annat.[br][br]Jag tycker att .nu är nästan en lika bra topdomän som .se, bara att folk inte riktigt kommit igång med att använda den ännu. Har själv en .nu som jag tycker funkar väldigt bra.
Mvh /
Anders Granström
Lev livet nu | Internetmarknadsförare

www.boka-upplevelse.se - Köp upplevelser online
www.Levlivet.nu - Upplevelser i Stockholm
www.LevlivetDesign.se - Internetmarknadsföring
www.Pokerregler.org | www.vm-2010.se
48
Tack för era synpunkter! De andra .se o .com bedriver inte konkurrerande verksamhet så det e ju helt klart en viktig fördel!

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.