Fakturafråga

96
Hej,

När en kund beställer en vara från min webbshop tex via postförskott, kommer denna att i samband med detta direkt få en faktura i via e-mail.
På fakturan står det om du inte redan har betalat skall en betalning göras inom 14 dagar.
Men, till frågan. Kan inte kunden hävda att denna redan har betalar eftersom hon har fått fakturan och använder detta som kvitto?

Jag ställer även samma fråga om man beställer via kredit och eller förskottsbetalning, kan inte kunden hävda att denna redan har betalt och vill ha sin vara utskickad!!!?
Kunden får ju en faktura direkt efter tryck på knappen "betala", kan det användas som kvitto att kunden har betalat fastän denna inte gjort det?

Tack!
www.trcore.com-Importera från Kina+ 3D Skrivare leverantör
1165
En faktura är inget kvitto, det är en specificerad räkning. Men tillsammans med ett inbetalningskvitto utgör det bevis för att man har betalat för en specifik sak. [br][br]Varför skickas en faktura till kunden via mail om man vill ha postförskott? Låter mest bara jobbigt. Och varför står det att en postförskottsfaktura skall betalas inom 14 dagar, när det inte är så?[br][br]Man får som regel mycket mindre bekymmer om man mekar till webshopen att göra rätt från början, och skickar rätt sorts dokument beroende på kundens val.
96
Med andra ord om man stämplar betalad på fakturan man skickar med produkten, kan denna använda som kvitto ?[br][br]Det där med postförskott var lite fel, menade förskottsbetalning.[br][br]Rätta mig gärna här, då jag är osäker på vissa faktorer:[br][b][br]Kunden väljer postförskott-[/b]- jag skickar ingen faktura till denna, men jag bifogar ett kvitto inne i paketet(egentligen fakturan, fast stämplad med betald, då borde den gälla som kvitto?) eftersom kunden måste ju betala innan denna får varan.[br][br][b]Kunden väljer förskottsbetalning[/b]- Kunden får direkt en faktura via mail med betalningsinstruktioner där det även står att denna måste betala inom 14 dagar annars annulleras ordern.[br]När kunden betalt skickar jag produkten med fakturan, fast stämplad med betald, detta gäller som kvitto[br][br][b]Kunden väljer att betala med kredit[/b]- Här är jag lite osäker, men jag skickar varan direkt när jag ser att kunden betalat med kredit (fastän jag inte fått pengarna än). [br]Kunden får faktura via mail+ en faktura med paketet. På fakturan står det att denna måste betala om 14 dagar.[br]Kvitto skickar jag manuellt per brev när jag sett att jag fått pengarna....[br][br][b]Kunden betalar via certitrade direktbetalning[/b]- Jag skickar med fakturan, med stämpel betald i paketet till kunden.[br][br][b]Sammanfattning: [/b]Det är endast, förskottsbetalning och betalning via kredit som jag ska skicka en faktura direkt via mail eller via brev.[br][br]Vad tycker ni om man skickar med en specifikation på alla beställningar (inkl postförskott) direkt via mail vad man har beställt, pris exkl, inkl moms, levreansadress, [br]betalare, ocr nummer, totala summan, fraktsumma, styckpris, leveranssätt, företagets momsnr, org nummer, namn på företaget och adress?[br]Detta gäller varken som faktura eller kvitto då...
www.trcore.com-Importera från Kina+ 3D Skrivare leverantör
2066
2
[quote author=Delicious link=topic=4836.msg23433#msg23433 date=1231427091][br]Rätta mig gärna här, då jag är osäker på vissa faktorer:[br][b]Kunden väljer postförskott-[/b][/quote][br]Varför stämpla? Låt kunden bekymra sig med att hålla koll på sitt kvitto från posten som är bevis på att det är betalt. (Dessutom inget bekymmer vid pf då kunden inte får fakturan före paketet är uthämtat.)[br][br][quote author=Delicious][br][b]Kunden väljer förskottsbetalning[/b][/quote][br]Varför skicka en andra faktura? Kunden har sitt kontoutdrag från banken som bevis på betalning. Skicka med en följesedel i paketet så det går att se om det missats något vid pack eller transport.[br][br][quote author=Delicious][br][b]Kunden väljer att betala med kredit[/b]- Här är jag lite osäker, men jag skickar varan direkt när jag ser att kunden betalat med kredit (fastän jag inte fått pengarna än). [br]Kunden får faktura via mail+ en faktura med paketet. På fakturan står det att denna måste betala om 14 dagar.[br]Kvitto skickar jag manuellt per brev när jag sett att jag fått pengarna....[br][/quote][br]Vanlig faktura? Skicka fakturan och prylarna, vänta på pengarna. Låt som vanligt kunden hålla reda på sina egna kvitton, onödigt arbete för dig att stämpla och skicka betalningsbekräftelser. Hur ofta har du fått det från Telia t ex?[br][br][quote author=Delicious][br][b]Kunden betalar via certitrade direktbetalning[/b]- Jag skickar med fakturan, med stämpel betald i paketet till kunden.[br][/quote][br]Är detta en lösning för kredit-/debitkort (typ VISA, Mastercard)? I så fall, ja. Fast jag hade skrivit "betalningsvillkor: Kreditkort", eller liknande direkt i fakturaprogrammet istället för att manuellt stämpla. [br][br][quote author=Delicious][br][b]Sammanfattning: [/b]Det är endast, förskottsbetalning och betalning via kredit som jag ska skicka en faktura direkt via mail eller via brev.[br][br]Vad tycker ni om man skickar med en specifikation på alla beställningar (inkl postförskott) direkt via mail vad man har beställt, pris exkl, inkl moms, levreansadress, [br]betalare, ocr nummer, totala summan, fraktsumma, styckpris, leveranssätt, företagets momsnr, org nummer, namn på företaget och adress?[br]Detta gäller varken som faktura eller kvitto då...[br][/quote][br][br]Det brukar kallas orderbekräftelse, och är alltid bra. Om inte annat om någon beställt nåt i pappas namn ;)
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
96
Tack så mkt! :bravo  Det rätade till mina frågetecken. Nu har jag 1 problem mindre :winner
www.trcore.com-Importera från Kina+ 3D Skrivare leverantör

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.