Två frågor om sökmotoroptimering

9
Hej Hej!

Jag driver en butik på nätet med babykläder och undrar lite om sökmotoroptimering.

Det är många företag som ringer och vill sälja sökmotoroptimerings tjänster, det brukar kosta en hel del och jag har hört att man ska vara väldigt försiktig när det gäller de företagen. Så ja undrar är det någon som har köpt en sån tjänst och hur tycker du att det har gått?

Nästa fråga: I min butik kan jag på varje enskild artikel lägga in text i SEO / Meta för sökmotorerna, vad är det bästa att skriva där? Det fins tre rader att skriva på.
1. Titel på sidan (Max 67 tecken på Google):
2. Kort beskrivning (Max 4 meningar):
3. Sökord (Kommaseparerade. Max 15 ord):


Tack på förhand!
/Elin


305
2
Hej Elin![br][br]Det finns hur många optimeringsföretag som helst. Billiga och dyra. Ännu dyrare och dåliga.[br][br]Ofta kommer man långt med det man gör själv.[br][br]Det viktigaste (att ha i åtanke hela tiden) är att man har relevant och bra material på hemsidan samt att man försöker få andra hemsidor att länka till din (och gärna att dessa sidor handlar om liknande saker, kanske en blogg om bebisar, forum för föräldrar och dyl).[br][br]Sökmotorerna gillar mycket text. Så om du har produkter så ska du inte snåla med texten för dessa. Däremot så kanske besökaren slutar läsa efter ett tag så det får kanske bli en balansgång. Alternativt så kan du ha en ingress eller "förtext" med det viktigaste och längre ned en fullständig text med många bra nyckelord.[br][br]När det gäller inlänkar (länkar från andra sidor till din) så ska du försöka få andra sidor att länka till dig. Som jag skrev ovan så är det bättre om sidan som länkar till dig handlar om ungefär samma saker. Då tycker sökmotorerna att din sida också handlar om detta ämne.[br]Försök fråga bloggare om de kan skriva några rader. Skriv i forum och använd länken i din signatur, registrera dig på olika gratis katalogtjänster ([url=http://www.seo-forum.se/olika-kataloger/7-lista-pa-svenska-soekmotorvaenliga-kataloger.html]http://www.seo-forum.se/olika-kataloger/7-lista-pa-svenska-soekmotorvaenliga-kataloger.html[/url])[br][br]När det gäller din fråga om de tre olika META-fälten så har de enligt många inte speciellt stor betydelse längre. De viktigaste är Titel och Kort beskrivning då dessa oftast är de som syns i sökmotorernas resultatlistor.[br]Titel kan vara produktens namn, Kort beskrivning kan vara som det antyder - en kort beskrivning. Lägg gärna in nyckelord (viktiga ord) i både titel och texten.
9
Hej![br][br]Tack för det snabba svaret![br][br]Jag trodde META-fälten var viktiga, men då får jag börja tänka om :S[br][br]Länkar och bloggar är redan avbockat, självklart finns det alltid mer att jobba på där med men jag tror att det är i butiken det behöver ändras.[br][br]Jag skriver alltid artikelns namn i titel och en besrivning av just den artikeln i beskrivning. I sökords rutan brukar jag skriva ca 15 sökord som är nästan samma på alla artiklar. Ska jag fortätta med det?[br][br]Jag har två fält där jag kan kan skriva om artikeln, en kort och en lång beskrivning, jag skulle ju kunna skriva mer text i den långa beskrivningen. Men... mina artiklar är väldigt lika varandra och jag har hörta att det inte är bra att upprepa för mkt. Finns det då någon risk med att lägga in nästan samma text på alla artiklarn? Om du kikar i butiken så ser du nog vad jag menar [url=http://babykungen.se]babykungen.se [/url] [br][br]Det sökordet jag vill hamna högt på är babykläder, ska jag då försöka lägga in det i titel och beskrivning? Och som sagt det kommer ju bli nästan samma på alla artiklarna...[br][br]/Elin
305
2
Hej igen![br][br]Länkar och bloggar och forum får man ha som en stående grej att hela tiden arbeta med.[br][br]Sökordsrutan är ju som sagt inte viktig men om du ska ha några sökord så ska du inte ha så många utan kanske 5 st och helst variera mellan produkterna.[br][br]När det gäller texten så är det smartare och variera sin text. Jag vet att det kan vara svårt men försöka går ju alltid.[br]Om man tar som exempel en av dina mössor. Där står nu vad det är för något och att man kan trycka sitt namn.[br]Du kanske här kan komma in med att det är en perfekt gåva för farbröder/morbröder, ge förslag på text, vad det är för material, hur tåliga dem är, hur coola dem är, någon som kanske recenserar den, intervjua någon kund mm.
758
1
Kollade lite på butiken :o[br]Dina möjligheter att lyckas med en bra SEO är nästan obefintliga.[br]Lägg istället din energi på att marknadsföra butiken på andra sätt istället.
Hälsningar Stefan Förståndet är rättvist fördelat. Alla tycker att dom har fått tillräckligt
305
2
[quote author=Sinnenas Teater link=topic=5723.msg27748#msg27748 date=1251230534][br]Kollade lite på butiken :o[br]Dina möjligheter att lyckas med en bra SEO är nästan obefintliga.[br]Lägg istället din energi på att marknadsföra butiken på andra sätt istället.[br][/quote][br][br]Vad menar du!?
9
Undrar jag med?? Varför skulle inte det  lyckas?
758
1
Visst kan man sökmotoroptimera butiken, men resultatet kan aldrig bli bra.[br](Med bra menar jag sidan 1 - 3 i sökindexet)[br]Värdet av inlänkar och titeltaggar är nästan noll, när sidstrukturen ser ut som den gör.[br]Ungefär så..
Hälsningar Stefan Förståndet är rättvist fördelat. Alla tycker att dom har fått tillräckligt
130
1
Jag håller med om att sidan borde bli svår att optimera just nu. Om jag såg rätt så är första sidan full av bilder och inte text. Bilderna saknar alt-tag vilket inte är optimalt.[br][br]Jag tror också att användandet av ramar, vilket sidan har, gör sökmotoroptimeringen svårare.[br][br]Jag instämmer med SinnenasTeater att du med din nuvarande sida tjänar mer på att marknadsföra sidan på andra sätt än att betala dyra pengar för sökmotoroptimering.[br][br]Du ska givetvis göra vad du kan själv, men lägg betala inte något företag för tjänsten.[br][br]Lycka till[br][br]André[br]Variera Webbdesign[br]www.variera.se
-------------
REKO heter egentligen André och driver REKO Webdesign

- Prisvärda hemsidor för företag och privatpersoner
- Personligt bemötande genom hela projektet
- Alltid fast pris
- Inga månadskostnader eller abonnemang

http://www.rekowebdesign.se
1
Hej Elin,[br][br]Den absolut största anledningen till att din sida inte kommer kunna sökmotoroptimeras är att  Starweb (den plattform din butik är uppbyggd av) använder s.k frames (ramar). Användandet av frames gör att sökmotorerna inte kan läsa av innehållet på dina sidor. Ett alternativ till sökmotoroptimering kan vara att satsa på sponsrade länkar (som t.ex. Google Adwords) i kombination med vanliga banners. Men om man tänker långsiktigt så är det egentligen bäst att byta till en annan plattform.[br][br]Mvh[br][br]Daniel[br]www.klieglight.se
305
2
Text är alltid bättre än bilder. Speciellt, som acanjo skriver, om de inte har någon alt-tag (beskrivande text för bilden).[br][br]Ramar är heller inte det bästa man kan ha.[br][br]Men att sökmotoroptimering handlar mer om innehållet (texten) på sidan och vilka som länkar till sidan är nog alla överrens om. Har du en intressant hemsida så kommer folk länka till den och din sida kan hamna på 1:a plats.[br][br]Om frågan är om du ska anlita ett seo-företag så tycker jag alltid att man ska försöka själv först. Läs t.ex. [url=http://www.seo-guide.se]www.seo-guide.se[/url] för att lära dig mer.[br][br]När du ändrat och arbetat med texterna och det gått några veckor och det fortfarande inte gör någon skillnad, då kan du fundera på att kanske ändra i strukturen på butiken (byta till en mer sökmotorvänlig butik).
9
Jag tackar er jättemycket era svar! [br][br]Det är alltså för ramarna som jag inte kommer att kunna lyckas med min optimering? Kommer det inte spela någon roll hur jag ändrar och lägger till på hemsidan? [br]Text, alt-tag, länkar osv går ju alltid att lägga till... [br][br]Annan marknadsföring har jag men just nu har jag snöt in lite på sökmotoroptimering, det känns som det är en viktig grej sen tycker jag det är roligt att lära mig. [br][br]MVH[br]Elin[br]
305
2
Att du skriver texter kommer ju aldrig att skada. Du kan ju helt enkelt bara ta med dig texterna till nästa affär du drar igång.[br][br]Om Google skulle ha svårt med att söka igenom ramar så skulle de inte vara ledande idag som sökmotor.
1165
Jag har också funderat en del på sökmotoroptimering, läst en hel del och dragit en del slutsatser.[br][br]SEO är ingen turbostart för besöksfrekvensen. Det handlar om år av successivt arbete med att bygga upp förtroende. [br]Google som är den stora dominanten idag ändrar understundom sina kriterier för hur man skall "rankas", och tar man olika "genvägar" kan man bli helt borttagen.[br]Unik text är det som i det långa loppet är bäst för att få förtroende och rankas högt. Ett blogginlägg som beskriver en vara från ditt företag, är värt mycket mer än en standardfras i en länkkatalog. Egna produkttexter i webshopen är värt mycket mer än något inkopierat från en leverantör. Och göm inte texten i bilderna, utan låt dem komma fram.[br]När man tänker SEO får man ibland lov att tänka lite smart. Ordet barnkläder är konkurrensen väldigt stor på. Det är tusentals ställen som säljer sådant. Men det har användarna som använder Google också upptäckt. Därför skriver de flera sökord, en fras, där man som liten också har chansen att vara med genom kreativt tänkande. Exempelvis så kommer ni högst upp om man söker på "barnkläder glada färger", men söker man på "barnkläder eget tryck" syns ni inte på förstasidan. Genom att tänka lite på vad kunderna kan tänkas googla på, och sedan köpa av er, kan man med lite eget arbete göra en hel del.
9
Jag lagt till alt-tag på alla mina bilder, nu får vi se om det hjälper lite kanske...[br][br]Egentligen är det ju just ordet babykläder som jag vill hamna höre upp på google med, jag ligger redan först med lite längre fraser som "tuff babykläder" och "personliga babykläder" som beskriver mina kläder lite mer...så så dåligt optimerad kan väl inte butiken vara?[br][br]Har iaf fått många nya ideér på era kommentarer och tackar er igen![br]
758
1
Nu kom jag på en lösning :winner[br]Kommer att skicka dig ett PM inom kort ;-)
Hälsningar Stefan Förståndet är rättvist fördelat. Alla tycker att dom har fått tillräckligt
9
Ska bli skoj att läsa Sinnenas Teater :D
758
1
[quote author=elin_tim link=topic=5723.msg27843#msg27843 date=1251706262][br]Ska bli skoj att läsa Sinnenas Teater :D[br][/quote][br][br]Steg 1. Skaffa en fungerande e-postadress![br]Jag får tillbaka mejlen hela tiden :(
Hälsningar Stefan Förståndet är rättvist fördelat. Alla tycker att dom har fått tillräckligt
9
ojdå. Vilken mail skickar du till då? Har aldrig hört det förut..... 
758
1
[quote author=elin_tim link=topic=5723.msg27863#msg27863 date=1251786156][br]ojdå. Vilken mail skickar du till då? Har aldrig hört det förut.....  [br][/quote][br][email protected][br][br]Jag kan testa igen :nicka
Hälsningar Stefan Förståndet är rättvist fördelat. Alla tycker att dom har fått tillräckligt
9
Testa med [email protected] då kommer det gå bättre :)
35
[quote author=elin_tim link=topic=5723.msg27728#msg27728 date=1251179331][br]Hej Hej![br][br]Jag driver en butik på nätet med babykläder och undrar lite om sökmotoroptimering.[br][br]Det är många företag som ringer och vill sälja sökmotoroptimerings tjänster, det brukar kosta en hel del och jag har hört att man ska vara väldigt försiktig när det gäller de företagen. Så ja undrar är det någon som har köpt en sån tjänst och hur tycker du att det har gått? [br][br][br][/quote][br][br]Hej Elin![br][br]Jag håller med om mycket av vad de andra har skrivit om i sina svar. Det jag särskilt tycker du ska ta fasta på är rådet om bra länkar från andra sidor. Jag tycker att du ska starta en blogg, som du kan optimera för sökmotorerna, där du kan skriva många bra texter som handlar om det du säljer i din butik. I bloggen kan du ha länkar till din e-shop i alla texter. Du skriver ordet "sparkdräkt" och om någon klickar på ordet kommer de till din shop. På så sätt får du så kallade ankarlänkar.[br][br]Jag har själv en blogg som skickar besökare till mina andra sidor hela tiden och samtidigt ökar mina sidor i värde hos Google. Min sajt: [size=12pt]www.webbmax.se[/size] har PR4 bara efter några månader, mycket tack vare [url=http://mallbygge.web.surftown.se/][size=12pt]min blogg[/size][/url] tror jag.[br][br]Om du ska göra en sökmotoroptimerad blogg tycker jag att du ska använda dig av Joomla eller Wordpress där det finns inbyggda system för att hantera SEO. Det är också mycket enkelt att skapa mycket material utan så mycket arbete. Många texter med många förekomster av de sökord du vill bli hittad på. För att se hur många sidor det finns på www.webbmax.se kan du söka på google med söktermen: site:www.webbmax.se Texter med relevant innehåll värderas högt, liksom att alla sidor har olika metabeskrivningar.[br][br]Hoppas att du fick lite idéer av detta. Lycka till med affärerna![br][br]Samuel Liljekvist
2
Elin: Jag tänkte bara skriva att jag och mitt bolag har arbetat länge med sökmotoroptimering, och faktiskt också just för en internetbutik som säljer baby/barn-kläder. Om du har fler frågor kring detta får du väldigt gärna kontakta mig, eller så kan du läsa litet mer om sökmotoroptimering i vår [url=http://www.bebetteronline.com/seo-skola]SEO-skola[/url] på vår hemsida, [url=http://www.bebetteronline.com]http://www.bebetteronline.com[/url].

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.