Våga PayPal?

ao
Hej!

Står i startgroparna för internethandel och funderar på alternativ för att ta emot kreditkort (vilket mer eller mindre är ett måste då vi kommer rikta oss åt europa). Verksamheten är mer eller mindre hobbyinriktad och kommer alltså inte omsätta tillräckligt stora summor i början för att överväga ett inlösenavtal med banken och då får man leva med tjänster såsom PayPal ochsåvidare. Vet om det svenska alternativet Payer, skickade mail till dessa om lite information för ca 2 veckor sedan men fortfarande inget svar vilket inte är speciellt förtroendegivande. Dessutom har webbsystemet vi använder oss av redan inbyggt stöd för PayPal och de har ju numer svensk valuta vilket är bra. DOCK har jag hört flera skräckhistorier om folk som har fått sina konton låsta, pengarna ej utbetalda och så vidare. Någon som har erfarenheter att dela med sig? Någon som kanske har använt paypal en längre tid och kan berätta hur det fungerar.



Stort tack på förhand! 🙂
8
Jag har under min tid som egen företagare använt Paypal väldigt ofta. Det handlar om ca 7 år och det enda avbrott jag haft är när man nådde gränsen på 60.000SEK. [br] [br]Då vill paypal ha bevis på att du är den du utger dig för att vara och har att göra med regler kring pengatvätt bl.a. Dessa regler är de extremt hårda med men det är ganska enkelt löst genom att man skickar in kopia på ID kort, bankutdrag från kontot man har hos sin bank och som är kopplat till paypal samt vill de ha en kopia på en räkning som visar rätt adress. Det skall vara faktura från elbolag eller liknande, mobilabbonnemang, internetabb och liknande gills ej. [br] [br]Sköter man sig, ger dem rätt information m.m så skall det inte vara några problem överhuvudtaget. Jag har också hört skräckhistorier men min uppfattning är att om man gör som reglerna säger så flyter allt på som det skall. [br] [br]Något att tänka på är dock att inte försöka sig på emailkonversationer med dem, mycket bättre att ringa och man får väldigt fort svar på de frågor du skulle kunna ha. [br] [br]Paypal är dock inte ditt enda alternativ utan det finns fler om du ändå skulle känna att Paypal inte är något för dig. [br] [br]Lycka till!
Fun, easy to use and intuitive interfaces, websites and icons.
http://www.neuromodule.com
7
Jag har använt Paypal för vår webbutik tidigare, men en dag fick vi email om att vårt konto blivit stängt pga "SUSPICIOUS BEHAVIOUR". Inga svar eller förklaringar på vad som hänt från Paypal, bara mängder med email som krävde oss på papper efter papper (för att få dig att tröttna och strunta i pengarna på kontot). Det tog oss nästan 1 år med en anmälan till Financial Ombudsman i England innan vi fick ut våra pengar från kontot.. [br] [br]Varning för Paypal!
9
Hej, Jag skulle inte inte tänka två gånger. Vi har hanterat 100.000 tals kronor via Paypal de senaste åren och inte haft några problem. Visst har jag hört skräckhistorier men aldrig råkat ut för någon själv. Fördelarna överväger tycker jag. [br][br]mvh
Ola Andersson

http://www.olango.net
Web Sites & Web Site Maintenance
Optimisation
Content Management Systems (CMS)

http://www.olangoecommerce.co.uk
E-Shops. E-commerce
54
Jag har själv erfarenhet av payson, en svensk motsvarighet till paypal som jag kan rekommendera varmt!
Johan Kraner Åsedahl Webbdesigner http://kraner.se

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.