köpa in, men osäker

32
Jag har hittat en sida där det finns kända märkes väskor, skor, klockor, och kläder. sidan är frán kina och har tänkt mig köpa in de o sälja de här i sverige priserna pá de e ganska billiga än den orginala priset, men problemet är att deras produkt är inte fake och inte orginal men det är exakt samma varumärke och äkta grejer. Orginalet menas med att det är inte samma fabrik som visa varumärken tillverkas utan denna webbutiken som man köper har exakt samma design och samma koncept som den riktiga andra varumärken, och använder sig av äkta grejer och har tillverkats exakt samma sak...frágan är hur gár det med detta? och ifall om man öppnar en sádan assá köpa in deras grejer. är det olaglig och göra sá???
1616
4
Ja, det är intrång i varumärkesrätten.
Må väl!
32
[quote="Mojo"]Ja, det är intrång i varumärkesrätten.[/quote] [br] [br] [br]sá att du menar jag kommer lyckas med min idé?, eller hur menar du förstár dig inte riktig :oops:
1616
4
Varumärket är registrerat. Äger inte den andra rätt att skapa egna produkter eller sälja från från den registrerade varumärkesinnehavaren så är det ett brott att importera sådant, samt sälja detta är därmed också ett brott mot varumärkesrätten vilket kan bli väldigt dyrt och inget jag rekommenderar. Du har skyldighet som ÅF att kontrollera att du köper original och har rätt att sälja dessa. [br] [br]Ex köper du skor som heter ecco och de har äkta (original) läder men av en tillverkare som inte äger licensrätt varken att tillverka eller att sälja originalen så är detta ett intrång i varumärket ecco. [br] [br]Med vänlig hälsning [br] [br]Magnus Olsson [br][b]Uddatorp AB[/b]
Må väl!
7
Köpa från de websidorna i Kina är att kasta pengarna i sjön! Antingen får du inte några varor, eller så tar tullen varorna när de kommer in till Sverige. Givetvis är det kopior oavsett vad det står på websidan. Att de görs i samma fabrik eller fabriken bredvid, eller om de tar ut dem via bakdörren spelar inte någon roll. Det är bara struntprat för att få dig att tro att det är lagligt.. [br] [br]Det är samma prat här i Thailand där jag bor. De säger att varorna kommer från samma fabrik, fast de tar ut hälften bakvägen och därför säljs de på gatan för 10% av orginalpriset..

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.