NewRealityCompany.com - Feedback?

17
Goddagens!

Så, nu är äntligen webshoppen uppe, vi skulle uppskatta lite feedback härifrån forumet om någon är nyfiken  🙂
Vi fokuserar på Virtual Reality och CAD system/tillbehör först och främst.
(Vi har inte lagt upp alla produkter än, mer kommer)

http://www.NewRealityCompany.com

(Edit, glömde web-adressen..)
New Reality Company - Stereo 3D, Virtual Reality och mer.
http://www.NewRealityCompany.com
70
Vet inte om det är stora påslag på priserna eller mindre bgra inköpspriser som gör det... Men allt känns väldigt dyrt.[br]3D handskar vore en väldigt kul grej, men till det priset?[br][br]Sedan tror jag inte att humorn är så bra på sidan "om företaget". Vill man köpa något för tiotusentals kronor så villl man ha att göra med seriösa företag, inte "skojare" (liten ordvits, men du kanske förstår?). Det känns inte så professionellt om ni inte kan berätta något om företaget och frågar vad kunderna tycker att det ska stå?[br][br]Mjukvara? Vad ska jag göra med mina handskar och glasögon? Säg att jag köper datorn, handskarna och glasögonen. Nu är jag inte så inne i 3D världen, men vad är det jag kan göra med sakerna för 40.000:- som jag har köpt? Följer det med programvara?
Kent Kumpula
Uppsala Bildteknik AB
www.uppsalabildteknik.com
70
Gör det lättare att hitta/se att det finns fler sidor med produkter.[br]Kanske skippa priserna helt på förstasidan med produkter, och gör det till en guide där man kan välja kategori (datorer, kontrollers, visuella produkter). Sedan kommer man till en sida där man ser alla produkterna i vald kategori.
Kent Kumpula
Uppsala Bildteknik AB
www.uppsalabildteknik.com
17
Tack för responsen![br][br](3D Handskarna tex. används mest i simulatorer och till motion-capture på animations-studios, samt en del universitet och liknande.)[br][br]Jo, var osäker på om vi skulle ta med några skämt eller liknande och får nog ta och tänka om där, du har helt rätt, seriösare är nog viktigt.[br][br]Tyvärr är priserna fortfarande relativt höga på den här sortens produkter, men dom sjunker för varje år. (Både inköpspriser samt slutpriser är höga men sjunker)[br]Vi ligger på jämförelsevis låga priser jämfört med många andra som säljer de här och liknande produkter.[br][br]Vi funderar på att lägga in en/flera guider för hur man kan använda en del av våra produkter, det stämmer ju rätt bra med det du sa om att man gärna vill veta mer om vad och hur det kan användas.[br]Exempel, tips osv. [br]Tror du att det vore intressant?
New Reality Company - Stereo 3D, Virtual Reality och mer.
http://www.NewRealityCompany.com
2066
2
Hmm, nu måste jag bara hitta på nåt kul projekt så jag får en anledning att handla leksaker ;)
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
70
[quote author=NewRealityCompany link=topic=4205.msg19802#msg19802 date=1219272398]Vi funderar på att lägga in en/flera guider för hur man kan använda en del av våra produkter, det stämmer ju rätt bra med det du sa om att man gärna vill veta mer om vad och hur det kan användas.[br]Exempel, tips osv. [br]Tror du att det vore intressant?[br][/quote][br][br]I och med att det är en såpass ny produkt/nytt område tror jag nog att guider och förklaringar är guld värt. [br][br]Kanske några filmklipp som visar hur det är och vad man ser? Filmklipp där man kan se en person som står med handskar och glasögon och viftar, sedan "zoomas man snabbt" in och får se det han ser i sina glasögon.[br][br]Programvaror/aktiviteter med 3D funktioner där man kan använda hårdvaran känns som något som borde finnas på sidan. Säg att jag är en lite nyrik kille som gillar teknik (allt stämmer utom det där med nyrik ;) ) och att jag hamnar på er hemsida. Vi säger att jag är shoppingsugen... Men vad hittar jag? Hårdvara som verkar kul men ingenting som jag kan använda hårdvaran till? Jag blir inte sugen på att köpa handskarna och glasögonen bara för att sedan gå till Onoff och leta användningsområden. [br][br]Eller ska jag surfa vidare och leta efter mjukvara? Då kanske jag hamnar hos ett konkurrerande företag och köper allt därifrån istället.[br][br]3D glasögonen... Vad kan jag se i 3D med dem? Det ska jag som kund förstå från information på hemsidan, och om det är t.ex. filmer i 3D så kanske man kan köpa dem från er webbutik i samma veva som man köper glasögonen?
Kent Kumpula
Uppsala Bildteknik AB
www.uppsalabildteknik.com
223
Hej företaget,[br][br]Jag börjar med brasklappen: Missförstå mig inte - idén är bra, så bra att den inte är värd genomförandet i dagsläget, och det är synd för jag tror ni har en marknad om ni bara kunde tala samma språk som målgruppen. I praktiken betyder det att ni inte ska sälja produkterna, utan kundnyttan med produkterna.[br][br]Eftersom jag baserar min bild av ert företag på er hemsida antar jag att ni är slarviga (som i slarvfel), oseriösa (som i språk och design som inte rimmar med produkternas prisbild) och kanske lite blöta bakom öronen (som i stavfel). Däremot tycker jag inte ni ska tona ned språkbruket helt och hållet, för jag tycker det är lite roligt att ni går utanför ramarna och sånt ska ju uppmuntras! [br][br]I dagsläget tilltalar ni prisjägarna - de som redan kan produkterna och är beredda att betala. I det fallet har köpbeslutet redan tagits. Tidigare, på annat håll.[br][br]*Skippa "NRC" - ni har varken budget eller anledning att nöta in en obskyr förkortning. "New Reality Company" funkar bra.[br]*Ni har en engelsk slogan till en svensk målgrupp, men det finns säkert en tanke bakom. [br]*"Trådlösa shutter glasögon" ger [b]inte[/b] äkta 3D. Förtroende, förtroende.[br]*Överväg att ta bort datorer helt ur produktsortimentet. Er HP Compaq 8710w kostar 16680:- på HP:s sida. Kanske er modell är snäppet vassare, men det ser hur som helst inte bra ut. Dessutom tar det bort fokus från kärnverksamheten, både i praktiken och i kundernas ögon.[br]* VR-handskarna för 8700:- kommer ni inte övertyga en kund om. Nätet är lite fel medium för det, framförallt då det inte verkar som att ni finansierar köpet genom att ge en pengar-tillbaka-om-inte-nöjd-garanti. Byt hellre ut mot nåt billigare, t ex [url=http://www.3dconnexion.com/]3Dconnection[/url]s prylar.[br][br][quote]Vi ligger på jämförelsevis låga priser jämfört med många andra som säljer de här och liknande produkter.[/quote][br][br]A[br][br][quote]...det stämmer ju rätt bra med det du sa om att man gärna vill veta mer om vad och hur det kan användas.[br]Exempel, tips osv.[br]Tror du att det vore intressant?[/quote][br][br]O[br][br]Pris och kundnytta är A resp. O.[br][br]P.S En bra övning i diskussionssammanhang är att aldrig använda ord som "man", "alla" eller "ingen".[br][br]Hoppas det var till nån hjälp. Som sagt, jag tror säkert ni har en marknad om ni lyckas övertyga. Sen ska "man" hitta er också, men det blir väl nästa steg.
17
Tack för all feedback![br][br]Vi är helt nya som företag och tyvärr utan mycket kunskap om pr, reklam, leda företag osv. Men man lär så länge man lever.[br]All feedback vi får är positiv och tas mer än tacksamt emot.[br][br][br]UBT;[br][br]Helt sant. Websidan är redan uppe, men långt ifrån klar eller komplett, vi arbetar på att kunna erbjuda mjukvaru-lösningar såväl som hardvaru-lösningar.[br][br]Alla tips kopieras och kommer att läsas igen och igen  ;)[br][br][br]Foe; Samma sak här, alla tips och ideér tas emot tacksamt.[br]Vi tänker satsa internationellt i framtiden därav den slogan som används.[br]Trådlösa shutter glasögon (Vare sig den enklare modell vi erbjuder eller den professionella versionen) är så nära äkta 3D man kan komma utan en 3D skrivare.[br][br]HP laptopen du nämner bör nämnas igen, priset du skrev är ex. moms samt finns i flera modeller med olika prestanda samt underbeteckningar (En version kostar hos HP runt 33.000 Sek. tex.)[br]Priset baserades på vårt inköps-pris och kommer att revideras (Vi arbetar även på att kunna erbjuda samma system billigare genom andra distributörer)[br][br]Vi säljer redan 3DConnexion's tillbehör, men alla vi kan erbjuda är tyvärr inte uppe i webshopen än.[br][br]Hittar du 2 vr-handskar med kablar samt SDK till ett bättre pris inklusive moms och frakt, köp direkt  :)[br][br]Aldrig trevligt att höra slarviga, oseriösa samt blöta bakom öronen, men vad gör man?[br]Vi arbetar dagligen på att förbättra hemsidan, hitta fler tillverkare/distributörer, utveckla programvara för de produkter vi säljer.[br]Stavfel samt slarvfel kommer att försvinna ytterst snabbt.[br][br][br][br]Kom gärna med mer feedback![br]Allt uppmärksammas och är uppskattat.
New Reality Company - Stereo 3D, Virtual Reality och mer.
http://www.NewRealityCompany.com
223
[quote author=NewRealityCompany link=topic=4205.msg19821#msg19821 date=1219337137][br]Vi är helt nya som företag och tyvärr utan mycket kunskap om pr, reklam, leda företag osv. Men man lär så länge man lever.[br]All feedback vi får är positiv och tas mer än tacksamt emot.[br][/quote][br][br]Ni är ödmjuka, har en bra inställning, vill mycket och absorberar kritik, så ni kommer lära er på nolltid.[br][br][quote]Alla tips kopieras och kommer att läsas igen och igen  ;)[/quote][br]Kopiera även denna första version av webbplatsen och titta igen om ett par år - det finns ingen bättre belöning än att se sig själv utvecklas. =)[br][br][quote]Trådlösa shutter glasögon (Vare sig den enklare modell vi erbjuder eller den professionella versionen) är så nära äkta 3D man kan komma utan en 3D skrivare.[/quote][br]...[br][br][quote]HP laptopen du nämner bör nämnas igen /.../ Priset baserades på vårt inköps-pris och kommer att revideras[/quote][br][br]Även om ni bygger datorerna själva kommer ni aldrig stå er mot konkurrenternas priser. Vad sänder det ut för signaler om er övriga produktflora?[br][br][quote]Vi säljer redan 3DConnexion's tillbehör, men alla vi kan erbjuda är tyvärr inte uppe i webshopen än.[/quote][br]I så fall kanske jag blir er första webbshopskund.[br][br][quote]Hittar du 2 vr-handskar med kablar samt SDK till ett bättre pris inklusive moms och frakt, köp direkt  :)[/quote][br][br]Problemet är inte priset för den produkten, utan priset i sig. Jag skulle inte ens beställa en keltarmé över nätet för samma pris. Ni ber mig om mina kontokortsuppgifter, och i gengäld ber jag om ert förtroende.[br][br][quote]Aldrig trevligt att höra slarviga, oseriösa samt blöta bakom öronen, men vad gör man?[br]Vi arbetar dagligen på att förbättra hemsidan, hitta fler tillverkare/distributörer, utveckla programvara för de produkter vi säljer.[/quote][br][br]Helt sant, förlåt mig om jag uttryckt mig oklart. Min poäng var att er hemsida kommunicerar, men vad säger den? (Inte om er då...) =)[br][br][quote]Kom gärna med mer feedback![br]Allt uppmärksammas och är uppskattat.[br][/quote][br]Absolut, säg till när nästa revision ligger uppe.
17
Bra idé *Sparar en arkiv-kopia av webplatsen*[br][br]Angående glasögonen, förklara gärna om du har en bättre idé av vad stereoskopisk 3D är.[br](Samma funktion man får av shutter-glasögonen fås av HMD's men oftast inte med samma kvalité, eller pris)[br][br]Jag kan hojta till när alla produkter från 3DConnexion vi kan erbjuda är upplagda i webshoppen  :)[br][br]Vi bygger egna system till konkurrentkraftiga priser, men vi bygger inte laptops, de måste vi köpa färdiga. (Mer ram, större HDD osv. kan vi ordna utan problem, men bygger inga laptops från grunden)[br][br]Handskarna, Aha, trodde att du menade priset på *våra* vr handskar.[br][br]Säger till när nästa revision är gjord (Av priser samt websidan)[br][br]PS. De som vill får gärna fortsätta ge feedback, som sagt, all feeback är viktig, sparas och läses igenom mer än en gång. DS
New Reality Company - Stereo 3D, Virtual Reality och mer.
http://www.NewRealityCompany.com
43
Några synpunkter från mig.[br]Rent allmännt så tycker jag att sidan ser lite föråldrat ut, det är inget som tilltalar mig på direkten. Vet inte riktigt vilken målgrupp du hade tänkt dig, men om det är privatpersoner så skulle jag definitivt se över den biten. Googla lite för att hitta tips, titta även på följande sida: http://www.webdesignfromscratch.com/web-2.0-design-style-guide.cfm[br][br]Lite småkommentarer:[br][br]* Texten "New Reality Company..." har för låg upplösning (man kan även se pixlarna). Dessutom passar den inte in där med den bakgrunden.[br]* Ni använder er av olika layouter. Startsidan är vänster alignad, men om man klickar på någon av knapparna så blir sidan centrerad.[br]* På alla sidor förutom startsidan så är footern för långt ner (den går under det blåa), vilket gör att texten inte syns.[br]* Loggan och knapparna (vid texten) får ingen hand-pekare, när man för över musen. Kan vara lite irriterande.[br]* Skulle hellre vilja se att en meny dyker upp under "Produkter", när man klickat på den. Där produktgrupperna syns.
70
[quote author=NewRealityCompany link=topic=4205.msg19821#msg19821 date=1219337137]Vi är helt nya som företag och tyvärr utan mycket kunskap om pr, reklam, leda företag osv. Men man lär så länge man lever.[br][br]..................[br][br]Aldrig trevligt att höra slarviga, oseriösa samt blöta bakom öronen, men vad gör man?[br][/quote][br][br]Alla är nya i början och blöta bakom öronen, och ingen kan allt om pr och att driva företag i början.[br][br]Vad man gör? Pecis det ni/du gör nu. :)[br][br]Tar kritik på rätt sätt, lär dig, ändrar så att presentationen och hemsidan ger ett bättre intryck. Inte ett intryck av ett gäng killar som precis har startat ett företag, det ska se ut som ett legitimt, seriöst, erfaret och tryggt ställe att handla på. Då blir det lättare för kunden att öppna plånboken (i synnerhet när det gäller såpass dyra produkter).[br][br](Obs! Jag säger inte att det inte är legitimt nu, men skämten i presentationen av företaget och svårigheten att navigera/hitta produkterna drar ner intrycket en hel del)[br][br]Det är roliga produkter, synd att man inte kan shoppa loss. :mrgreen:[br][br]
Kent Kumpula
Uppsala Bildteknik AB
www.uppsalabildteknik.com
70
På startsidan:[br][br]Handkontrollen borde leda kunderna till sidan med fler kontroller. Klickar man på den kommer man till bara den handkontrollen och ser inga fler produkter. Texten "Fler kontroller" är för anonym, den syns knappt. Fast den borde inte ens finnas där, handkontrollen borde leda kunderna till fler produkter (så att de se mer och shoppar mer).[br][br]Glasögonen borde leda kunderna till sidan med fler visuella prylar. Klickar man på den kommer man till bara de glasögonen och ser inga fler produkter. Texten "Fler visuella..." är för anonym, den syns knappt. Fast den borde inte ens finnas där, glasögonen borde leda kunderna till fler produkter (så att de se mer och shoppar mer).[br][br]Ovanstående gäller även för sidan "Produkter".
Kent Kumpula
Uppsala Bildteknik AB
www.uppsalabildteknik.com

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.