Minihemsidor

7
Jag skulle vilja ha lite konkret kritik på min hemsida där jag just nu säljer ett informations paket med joomla Cms Hemside system, där tekniken som används är från en STOR Internet Marknadsförare som heter Armand Morin, om någon känner till honom.

Och någon har erfarenhet om Minihemsidor, Miniwebbplats, Minisites eller liknande och deras syfte?

Skulle vilja veta eran första tanke vid erat besök

    [li]Känns sidan helt fel?[/li]
    [li][/li]


    [li]Är sidan av skrämmande![/li]
    [li][/li]


    [li]Nåt annat som du tycker är konstigt?[/li]
    [li][/li]
/Mathias
Internet Marknadsförings Strategier
www.mbconsulting.se

GRATIS Video visar hur du bygger din kontaktlista | www.kontaktlista.mbconsulting.se

www.SEO-Systemet.com | Klättra snabbare i Google
118
1
Hej Mathias,[br]Kul att du fått igång en verksamhet![br][br]- Vid ett första besök så tänker jag direkt "Aj, väldigt mycket text!" vilket inte är bra om du frågar mig. Jag får känslan av att du försöker vara tydlig och konkret men du lyckas inte till 100%. Du blandar in en del avancerade ord som kan tänkas störa din tänkta målgrupp - företagare som vill ha en seriös hemsida som man kan sköta själv med "några klick", trots att man inte har någon kunskap om hur hemsidor fungerar.[br][br]- En bra sak är att du har en bild på dig själv (?) vilket ger ett seriöst intryck och skapar en sorts trygghet för den som kan tänkas utnyttja dina tjänster eftersom "du finns".[br][br]- Se över texterna, du har bland annat skrivit "konkurentter" och en del särskrivningar och varför börjar du alla ord med Versaler?[br][br]- Se över din inledningstext som är i fetstil. Du försöker nå ut med ett bra budskap, men det är jobbigt att läsa.
Jobbar på att förverkliga drömmar.
7
Jag tackar för bra kritik[br][br]Men den feta stilen har ett syfte, kanske jag har lagt till för mycket av den bara. [br][br]Ta en titt på www.ecovergenerator.com så får du se hur en professionell landningssida ser ut som Armand Morin äger. Vet ej hur mycket erfarenhet du har om minihemsidor, men om du besöker den sidan så försår du kanske lite grann iaf.  :)[br][br]/tack så mycket[br]
/Mathias
Internet Marknadsförings Strategier
www.mbconsulting.se

GRATIS Video visar hur du bygger din kontaktlista | www.kontaktlista.mbconsulting.se

www.SEO-Systemet.com | Klättra snabbare i Google
305
2
Ärligt talat så gillar jag inte sådana här sidor alls. De påminner alldeles för mycket om amerikanska spam-sidor om att tjäna pengar snabbt på internet och att man måste registrera sig först.[br][br]För mig fungerar det inte alls.
118
1
precis som claeslund är inne på så känns det mer som en "typisk sida från USA". Problemet för dig är att du bor i Sverige och här är man betydligt mer medveten och på sin vakt gällande vilka sidor man besöker etc.
Jobbar på att förverkliga drömmar.
2066
2
[quote author=MBC link=topic=4542.msg21784#msg21784 date=1226327634][br]Skulle vilja veta eran första tanke vid erat besök[br][list][br][li]Känns sidan helt fel?[/li][br][/list][br][/quote][br][br]Ja[br][br][quote author=MBC][br][list][br][li]Är sidan av skrämmande![/li][br][/list][br][/quote][br][br]Sidan är både avskräckande och skrämmande, ja.[br][br][quote author=MBC][br][list][br][li]Nåt annat som du tycker är konstigt?[/li][br][/list][br][/quote][br][br]Du bad om första intryck, mitt är att det ser förskräckligt ut. Layout och upplägg skriker SPAM och STÄNG FORT till mig, stavning, meningsbyggnad och svenskan ser ut som den är översatt med google translate direkt från engelska.[br][br]PS Kollade även på den andra liknande sidan du länkade till, tycker inte den ser mycket bättre ut om det är till någon tröst, men det är i alla fall mindre text.[br][br]PPS PS betyder Post Scriptum, efter PS blir alltså PPS.
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
163
Alldeles för stor, och för mycket text![br]Korta ner till mer koncist![br]Ex:[br]Från  [br]“Hur Vore Det Om DU... Skulle Kunna Bygga Din Egen Hemsida, Utan Förkunskaper, Och Samtidigt Spara Minst 8000Kr På Dyra Konsulter Med Joomla CMS System” [br][br]Till;[br]Bygga egen hemsida?[br]Du [i]kan[/i], med Joomla CMS System.[br][br]Din andra mening fattar jag faktiskt inte alls.[br]Skall jag BETALA för att sköta / göra någonting själv, som också ser ut att ta en hiskelig massa tid?....[br][br]Skriv istället;[br]Obegränsad tillgång till detta Publiceringsverktyg, med 24h Support (?)[br][br]"Slipp Betala Stora Pengar För Din Hemsida genom att använda detta otroliga publiceringsverktyg där du kan skapa din egen hemsida själv inom några minuter. Och endast betala för domännamn och webbhotell. "[br][br]Skriv istället;[br]Skapa själv din hemsida. Enkelt.[br]Du betalar endast ditt eget val av dommännamn och platsen på ditt webbhotel.[br][br][br]"Skapa Lättanvända Hemsidor som du själv sköter utan en egen webmaster som du måste hyra eller betala dyra pengar för. Redigera innehållet precis som om du jobbade med Office 2007 home eller nått annat wysiwyg redigerare (What You See Is What You Get - Wysiwyg) "[br][br]-Måste det stå med överhuvudtaget?... Det säger ju absolut ingenting?..-[br][br][br]"Sopa Dina Konkurentter Under Mattan genom att ge din hemsida en professionell design och lämna dina rivaler liggandes i dammet bakom dig."[br][br]Det här är ingen positiv säljfras är jag rädd...[br]Måste det stå med, kanske ändra till;[br][br]Enklare än så här blir det inte att skapa sin egen professionella hemsida.[br][br]Usch, det var inte min mening att låta " så negativ"...[br]Det ber jag om ursäkt för.[br]Jag ville bara hjälpa till..[br][br]Lycka till!![br][br][br]
Tina - www.alskadebarn.se & www.favoritsmycken.se
106
Jag jobbar också med att bygga siter i Joomla och mitt intryck är detsamma som en del andras. Jag skulle föreslå att du köper in ett färdig template från tex [url=http://demo.rockettheme.com/]http://demo.rockettheme.com/[/url] (där jag handlar min templates) och gör en försiktig anpassning av det, tex bara byta ut logon. Notera att det finns gratis logotyper att ladda hem från internet, varför inte börja med en sådan? Lite länkar finns på min site: [url=http://www.miniprenör.se/]http://www.miniprenör.se/[/url][br][br]Fotot av dig är visserligen trevligt, men kanske lite konstigt färgkorrigerat, på min skärm ser du lite röd ut i ansiktet och den gröna bakgrunden hjälper inte till. [br][br]Ett annat intryck är typsnittsblandningen - allting har varsitt typsnitt, det är inte bra. Det var vanligt att man gjorde så förr, vilket ger intrycket av att din site hängt med sedan 1990, men det har den ju inte. [br][br]Initialversal på texten är heller inte bra, "Hur Vore Det", det skall enligt goda svenska skrivregler inte vara så.[br][br]Sedan verkar de tre grejerna "Hemside Guider - Hemside Tips och CMS System" vara menyer, men det är inte det. Varför inte låta dem vara det och låta dem leda någonstans, eller flytta dem därifrån om de inte gör det?[br][br]Scrollgrejen tycker jag också skall bort och ersättas med tex Simple Image Rotator (kolla på extensions.joomla.org för den), det ser betydligt maffigare ut. [br][br]Texten i övrigt - håller med föregående talare som gjort en lite noggrannare analys. Tänk på dessa fyra klassiska regler inom skrivande och marknadsföring:[br][br]KISS - Keep it Simple Stupid - att skriva enklare är alltid bättre.[br][br]Kill your darlings - Om du gillar en text, släng den och skriv en ny, det lär du dig mera av.[br][br]Unique Selling Point - Glöm inte bort att inleda med ditt unika försäljningsargument, varför inte inleda med, men det gör du ju, så det är bra. [br][br]"Ingenting förbättrar en text så mycket som förkortningar" Majakovski[br][br]Jag får också intrycket av en "spam-site", det finns andra mjukare säljknep att sälja en site och en bild av en bra site, säger mer än 1000 ord. :)[br][br]Lycka till! :)
Mitt företag: [URL=http://intelligentmammals.se/]www.intelligentmammals.se[/URL]
Min bokföringsguide: [URL=http://bokforamoms.se/]www.bokforamoms.se[/URL]
Min roliga tvåspråkiga blogg: [URL=http://alltommig.nu/]www.alltommig.nu[/URL]
70
Att behöva registrera sig för att se något... går bort helt.  Då surfar jag vidare.[br]Mindre typsnitt, det känns nästan som att du skriker med typsnittet.[br]Hemside Guider - Hemside Tips - Cms System ... ska det vara klickbara grejer? Känns som det, men de fungerar inte. Ska de inte vara klickbara så ger de ett falsk intryck av att inte fungera.
Kent Kumpula
Uppsala Bildteknik AB
www.uppsalabildteknik.com

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.