Bidrag för anställning

5
Hej,

Nu står vi inför att anställa vår första heltidsanställda.
Finns det några lättnader/avdrag man kan nyttja för att våga ta detta kritiska steg?

Jag har hittat "nystartsjobb" men detta gäller endast om man anställer någon som har vart arbetslös under en viss tid. Vi har identifierat en person vi vill ha som inte är arbetssökande idag.

Finns det några möjligheter?

/Niklas
www.trygghandel.se - Bubbelbadkar, Duschkabiner, Mopeder och Badrumsinredningar
758
1
Förstod inte frågan :blink[br]Menar du att Staten ska betala den som du har anställd :vissla[br]Med den nya regeringen så ska vi försöka komma bort från bidragsberoendet.
Hälsningar Stefan Förståndet är rättvist fördelat. Alla tycker att dom har fått tillräckligt
1324
2
Är nog så att den nya regeringen (och faktiskt även den gamla) ville ha just långtidsarbetslösa (inkl sådana som varit borta från arbetsmarknaden av annan anledning) skall komma tillbaks till arbetsmarknaden. [br][br]Om man däremot vill antälla personer som inte tillhör denna grupp så blir det nog svårt att få stöd. [br][br]Lite om dom alternativ som finns för just långtidsarbetslösa. [br]1. Nystartsjobb. Om du anställer en som gått på a-kassa, aktivitetsstöd, sjukpenning över ett år kan du slippa betala arbetsgivaraavgift under motsvarande tid. Om ex personen varit på bidragen i 18 månader slipper man arbetsgivaravg i 18 månader. (36 om personen är över 55 år)[br]2. Särskillt anställningsstöd. Om personen tillhör jobb och utvecklingsgarantin (altså minst 300 a-kasse dagar) så kan man få upp till 750:- per arbetsdag i skattelättnader. detta kan man få upp till ett år. [br]3. Praktikperiod. Du kan få ta in en person på praktik 2-5 månader utan att betala något. Även denne person måste tillhöra Jobb O Utvecklingsgarantin. Normalt kanske man sedan går till Särskillt anställningsstöd när praktiken är över. [br][br]Kan ju säga som så att alternativen 2 och 3 har funnits långt innan dom borgliga kom till makten. [br][br]Hans
2360
37
I dagens Sverige var frågan inte dumt ställd. Däremot kan man få mycket bekymmer om man inte har rätt person , detta gäller även icke arbetslös. Framtiden kan förhoppningsvis göra så inga eller minimala stöd utbetalas. Det är verkligen modigt att anställa någon idag för än så länge gäller mycket av det gamla, inkl en skattemyndighet som för sin egen överlevnad sätter käppar i hjulen för företagare. De få dugliga ger sig av och resten kan du tänka dig själv.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.