Änglar?..Vad innebär det begreppet?

15
Hej alla.

Jag är nybliven medlem med en stor idé..🙂

Min idé går att bygga upp i Sverige för att sen fortsätta steget ut i Europa, det som är svårt är dels att få finansiering ( vad och hur kan man söka olika stöd, projektpengar m.m ) och att hitta en samarbetspartner med kompetens.
Vad innebär det att få hjälp av sk *änglar*?..Har de då rätt till en viss procent av mina intäkter?..Eller kan de påverka företagets utformning eller inriktning?

Tacksam för svar.
822
48
Hej och välkommen! :)[br][br]Låter som ett spännande projekt![br][br]Man kan säga att det blir en delägare som hjälper till med finansiering, kunskap och nätverk.[br][br]Så här beskrivs det på Connect Sveriges hemsida:[br][i]"En definition av affärs- eller företagsänglar kan vara: de är privatpersoner som investerar kapital i och tillför affärsmässigt kunskap till nystartade företag med tillväxtpotential, med andra ord kompetent kapital. En fylligare och möjligen mer vetenskapligt korrekt definition har lanserats i EUs arbete för att öka aktiviteten hos privata investerare[br]i Europa. Enligt denna är en affärsängel en förmögen individ som investerar kapital i och överför entreprenöriellt know-how och erfarenhet[br]till företag med tillväxtpotential."[/i][br][br]Du kan läsa mer här:[br]http://www.nutek.se/sb/d/228[br]http://www.connectsverige.se/cldoc/connectsverige/kapital/affarsanglar.htm[br][url=http://www.foretagande.se/Om-affarsanglar.html]Affärsänglar[/url][br][br]Mvh Patrik
15
Tackar för länkarna.....[br][br]// katten
2360
37
Såg ett intressant tv-program om dessa som gick in med kapital och kunskap och vill ha mellan 20-40 % av företaget  och därmed vinst. Dessa sågade ett flertal projekt som från början verkade lysande men mest var luft.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
450
www.iqube.se
10
[quote author=katten link=topic=2981.msg13014#msg13014 date=1192355283][br]Hej alla.[br][br]Jag är nybliven medlem med en stor idé..:)[br][br]Min idé går att bygga upp i Sverige för att sen fortsätta steget ut i Europa, det som är svårt är dels att få finansiering ( vad och hur kan man söka olika stöd, projektpengar m.m ) och att hitta en samarbetspartner med kompetens.[br]Vad innebär det att få hjälp av sk *änglar*?..Har de då rätt till en viss procent av mina intäkter?..Eller kan de påverka företagets utformning eller inriktning?[br][br]Tacksam för svar.[br][/quote][br][br]Har du testat att få innovationspengar från länstyrelsen? är på 50000 kr.. inte så illa ändå om de gillar ditt projekt, sen kräver de ingen del av bolaget heller..Kolla upp det vet ja :)
15
Tack för det tipset...hade ingen aning om att länsstyrlesen delade ut pengar....[br]
1
Länsstyrelsen är inte rätt ställe, inte i Skara i alla fall. Har säkert mer kompetent personal i andra län.[br]Jag sökte ett stöd för att expandera mitt företag till ytterligare två årsarbeten.[br]Enligt genomförandestrategin är stödet till för att stärka kvinnligt landsbygdsföretagande.[br]Stödet var på ca 40 000 kr, mitt företag ligger 1.5 mil rakt ut i skogen och jag är kvinnlig företagare.[br]Som svar, avslag, fick jag "Ditt företag har inte anknytning eller betydelse för landsbygdens utveckling".  :o[br]Då ska man ha i åtanke att jag är lantbruksrådgivare och redovisningskonsult åt lantbrukare och landsbygdsföretag. [br]Inte så bra att satsa på länsstyrelsen.  :LOOOL[br]
2360
37
Det är en sak att vara expert och en annan att få rätt, i alla fall inom rimlig tid. Företagande .se är en gratis affärsängel som du och andra kan ha stor nytta utav. ("affärsängel") Ängel kanske är bättre ord?  Välj det som passar.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
28
Se till att inte enbart titta på %en affärsänglarna vill ha utan också på vad som skiljer de olika(antaget att du får fler) änglarna.[br][br]Blev själv erbjuden att vara affärsängel mot 50% av företaget. Förklarade dock att 45% var mer skäligt för hur relationen avtalades att vara. [br][br]Denna personen fick två under-bud(sänkte erbjudandet efter vår diskussion) men valde trots allt att acceptera "mina krav" på grund av ärlighet. [br][br]Tycker detta är ett bra exempel på hur %en inte alltid är det avgörande. [br]Se till att ta med allt du tycker är värdefullt i ekvationen. Ekonomi, kontakter, kompetens, personlighet, motivation och allt vad du kan komma på. [br]

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.