Vilken bank bör man välja?

85
Jag har för tillfället en lokal bank i skåne - Sparbanken Gripen.
Men jag satsar stort inför framtiden. Framför allt på entreprenörskap men även investeringar (eventuellt i fastigheter med mera) för att försöka bygga en förmögenhet.

Jag funderar nu på att byta till någon stor bank inför framtiden; så att jag kan få bäst kontakter, hjälp och räntor med mera.

Vilken bank tycker ni jag bör välja? Har ni några tips eller personliga erfarenheter? 🙂
1616
4
Risken med att byta till en stor bank är att du inte får ett för dig tillfredställande personligt bemötande i jämförelse med den lilla banken. Det får man nog räkna kallt med. Men du kan säkerligen få nya kontakter även om det kan bli billigare att kontakta en elektriker  ;-)
Må väl!
2360
37
Nu ser jag att det slår gnistor om Mojo. Behåll banken så länge du är på den lilla orten kan de inte serva dig längre fram så kastar sig bankerna över dig. Det är bättre att vara stor i en liten bank än liten i en stor bank :D.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
1616
4
[quote author=lars arenander link=topic=3063.msg13555#msg13555 date=1193432906][br]Nu ser jag att det slår gnistor om Mojo. [br][/quote][br][br]Förlåt OT men du väckte det i Humortråden  :D
Må väl!
85
[quote author=lars arenander link=topic=3063.msg13555#msg13555 date=1193432906][br]Behåll banken så länge du är på den lilla orten kan de inte serva dig längre fram så kastar sig bankerna över dig. Det är bättre att vara stor i en liten bank än liten i en stor bank :D.[br][/quote][br]Mjo sant  =) Men saken är att jag tror inte jag kommer att befinna mig på den orten för alltid.. och jag är ganska ung/har inte några större relationer på banken ennu. Är det inte bättre att börja med att bygga en relation med en bank som finns överallt direkt istället?[br][br][quote author=Mojo link=topic=3063.msg13554#msg13554 date=1193432578][br]Risken med att byta till en stor bank är att du inte får ett för dig tillfredställande personligt bemötande i jämförelse med den lilla banken. Det får man nog räkna kallt med. Men du kan säkerligen få nya kontakter även om det kan bli billigare att kontakta en elektriker  ;-) [br][/quote][br]Kanske det är lite för sent på kvällen/trött men jag fattar verkligen inte  :OMG Elektriker hýmm?  :-[[br][br][br]Lite tips på namn av bra banker hade också varit fint :)
758
1
Befinner du dig i Örkelljunga, så är Sparbanken Gripen där en väldigt bra bank[br]som har valt att stå utanför Swedbank, just för att dom vill behålla det personliga.[br]Ungefär så..[br]
Hälsningar Stefan Förståndet är rättvist fördelat. Alla tycker att dom har fått tillräckligt
1616
4
[quote author=RasmusBoye link=topic=3063.msg13559#msg13559 date=1193433709][br][br]Kanske det är lite för sent på kvällen/trött men jag fattar verkligen inte  :OMG Elektriker hýmm?  :-[[br][/quote][br][br]För att fördärva skämtet ... Du ville få bäst kontakter.  :vissla[br][br]Vilken bank du ska välja är lite beroende på vad du vill att banken ska kunna utföra och till vilken kostnad. Sätt upp dina mål och jämför prisskillnaderna på de olika bankerna för dessa tjänster. Lyssna även på generell information vad andra kunder faktiskt tycker om dessa banker du väljer ut ex fråga på forumet. Se till att det inte är bankernas citat vad kunderna tycker som du lyssnar på för de är selektivt utvalda för att öka försäljningen.
Må väl!
2360
37
Om jag inte missminner mig var det sparbanker i södra Sverige som lurade skjortan av sina kunder som de satte i konkkurs, eller har jag fel?
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
205
1
Nejnejnej.... Håll inte fast i din lokala lilla sparbank. Jag gjorde det misstaget och upptäckte sedan de överpriser de tar för varenda liten tjänst. Dessutom försökte jag en gång flytta över pengar i stockholm, vilket var viktigt för företaget. Båda hade Föreningssparbanks-logo, så jag tänkte att det inte skulle vara några problem. Döm om min förvåning när jag damen på stockholmsbanken sa att det enda de hade gemensamt var namnet och att jag visst inte kunde göra bankaffärer genom dem. [br][br]Alla jämförelser som jag sett har gjorts i tidningar visar att mindre banker tar ut mer i avgifter. Själv har jag en bra kontakt på SEB:s respektive Swedbanks lokala kontor. Det enda de har gemensamt är ägarna och affärssytemen = billigare för kunden. Det finns fyra stora banker i Sverige, välj en av dem. Den personliga kontakten får du från det lokala kontoret ändå.
85
[quote author=lars arenander link=topic=3063.msg13566#msg13566 date=1193442048][br]Om jag inte missminner mig var det sparbanker i södra Sverige som lurade skjortan av sina kunder som de satte i konkkurs, eller har jag fel?[br][/quote][br]Har hört något om det också.. men lite osäker, tror inte det var Gripen i alla fall. [br][br][quote author=Sinnenas Teater link=topic=3063.msg13561#msg13561 date=1193434107][br]Befinner du dig i Örkelljunga, så är Sparbanken Gripen där en väldigt bra bank[br]som har valt att stå utanför Swedbank, just för att dom vill behålla det personliga.[br]Ungefär så..[br][/quote][br]Nästan rätt.. Ängelholm =)[br][br][quote author=Mojo link=topic=3063.msg13565#msg13565 date=1193438600][br][br]Vilken bank du ska välja är lite beroende på vad du vill att banken ska kunna utföra och till vilken kostnad. Sätt upp dina mål och jämför prisskillnaderna på de olika bankerna för dessa tjänster. Lyssna även på generell information vad andra kunder faktiskt tycker om dessa banker du väljer ut ex fråga på forumet. Se till att det inte är bankernas citat vad kunderna tycker som du lyssnar på för de är selektivt utvalda för att öka försäljningen.[br][/quote][br]Bra räntor och fin hjälp hade varit fint :nicka Jag vill också gärna ha en bank som inte stirrar sig för stela på interna regler när det gäller utlåning; utan istället är öppen för hur situationen verkligen ser ut. [br][br][br][quote author=N.N. link=topic=3063.msg13568#msg13568 date=1193450152][br]Nejnejnej.... Håll inte fast i din lokala lilla sparbank. Jag gjorde det misstaget och upptäckte sedan de överpriser de tar för varenda liten tjänst. Dessutom försökte jag en gång flytta över pengar i stockholm, vilket var viktigt för företaget. Båda hade Föreningssparbanks-logo, så jag tänkte att det inte skulle vara några problem. Döm om min förvåning när jag damen på stockholmsbanken sa att det enda de hade gemensamt var namnet och att jag visst inte kunde göra bankaffärer genom dem. [br][br]Alla jämförelser som jag sett har gjorts i tidningar visar att mindre banker tar ut mer i avgifter. Själv har jag en bra kontakt på SEB:s respektive Swedbanks lokala kontor. Det enda de har gemensamt är ägarna och affärssytemen = billigare för kunden. Det finns fyra stora banker i Sverige, välj en av dem. Den personliga kontakten får du från det lokala kontoret ändå.[br][/quote][br]Det är SEB, Swedbank, Nordea och ...Handelsbanken? Är inte handelsbanken den som främst riktar sig till företag (dvs är smartast att välja kanske)?[br]Finns det ingen funktion här på forumet så man kan göra en omröstning?  :-\
1616
4
[quote author=RasmusBoye link=topic=3063.msg13572#msg13572 date=1193477577][br][br]Finns det ingen funktion här på forumet så man kan göra en omröstning?  :-\[br][/quote][br][br]Istället för att klicka på Nytt ämne (Vilket du gör när du skapar en Ny tråd i en kategori) så klickar du till höger om den knappen "Skapa ny omröstning"[br][br]Dock svårt att skapa en omröstning i en befintlig tråd.
Må väl!
1616
4
Om du skapar en ny omröstning kan jag kanske flytta över dessa inläggen i den tråden så har du allt samlat.[br][br]Med vänliga hälsningar[br][br]Magnus Olsson[br]Moderator Företagande.se
Må väl!
190
[quote author=RasmusBoye link=topic=3063.msg13559#msg13559 date=1193433709][br][quote author=lars arenander link=topic=3063.msg13555#msg13555 date=1193432906][br]Behåll banken så länge du är på den lilla orten kan de inte serva dig längre fram så kastar sig bankerna över dig. Det är bättre att vara stor i en liten bank än liten i en stor bank :D.[br][/quote][br]Mjo sant  =) Men saken är att jag tror inte jag kommer att befinna mig på den orten för alltid.. och jag är ganska ung/har inte några större relationer på banken ennu. Är det inte bättre att börja med att bygga en relation med en bank som finns överallt direkt istället?[br][/quote][br][br]Du bygger ändå inte relationer med banken, utan med de enskilda banktjänstemännen - så det kommer ändå försvinna om du flyttar.[br][br]Men det är inte särskilt svårt att bygga relationer med banktjänstemän - de bra banktjänstemännen vet att det är deras jobb att ha goda relationer.[br][br]Fundera istället på vad det är du vill ha ut av banken och undersök sedan om banken kan erbjuda det och vad det kostar - och jämför olika banker med varandra.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.