Finansiering av mitt företag

18
Hejsan allihopa!
Jag är en student i Kina just nu och jag har planer om att starta ett företag, och det finns så mycket man kan göra.
Men när jag sitter och tänker tillbaka till ruta 1 så är pengar frågan där, jag skulje vilja veta om någon i forumet vet vart man kan vända sig för finansiering?
För att vara mer exakt menar jag om det finns några villiga investerare där ute ?

Visst är ekonomin inte så bra just nu, men det vore hemskt lärorikt och veta mer om det.

Thanks 
2360
37
Du kommer nog inte längre än ruta 1 med den informationen.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
18
Tack du va jävligt hjälpsam =)
10
[quote author=Punchy link=topic=4734.msg23017#msg23017 date=1229216067][br]Tack du va jävligt hjälpsam =)[br][/quote][br][br]Hehe vilken inställning, ta med den till banken och försök få ett lån :)
109
Men alltså förstår du själv vad det är du skriver?  [br]"Hej, jag är student i Kina och vill att någon öser pengar på mig för att jag befinner mig i Kina och vill starta eget"  :roll:[br][br]Börja med att presentera din affärsidé här så kan du säkert få hjälp att hitta investerare av någon (förutsatt att du har något bättre än "importera saker till Sverige" eller "Hitta leverantörer i Kina" för sånna firmor går det 20 på dussinet av)[br][br]Vart i Kina befinner du dig?
18
[quote author=Daniel79 link=topic=4734.msg23036#msg23036 date=1229307555][br]Men alltså förstår du själv vad det är du skriver?  [br]"Hej, jag är student i Kina och vill att någon öser pengar på mig för att jag befinner mig i Kina och vill starta eget"  :roll:[br][br]Börja med att presentera din affärsidé här så kan du säkert få hjälp att hitta investerare av någon (förutsatt att du har något bättre än "importera saker till Sverige" eller "Hitta leverantörer i Kina" för sånna firmor går det 20 på dussinet av)[br][br]Vart i Kina befinner du dig?[br][/quote][br][br]Tack för ditt svar, mitt inlägg var kanske lite väl för enkelt och dumt av mig att skriva det såhär. Jag har ett år kvar på min utbildning här i Beijing, och ställer frågor till personer och skrivet inlägg på nätet i hopp om erfarna råd och ideer. Just nu är jag och bollar med ideer, och har ingen som helst erfarenhet i företagsamhet.[br]Men tar till mig gärna kommentarer från folk i forumet.....[br][br]Jag förstår att de flesta försöker vara realistisk, men om man inte har något råd o komma med, kan man väl låta bli och kommentera? (menat till de 2 kommentarerna ovan) [br][br]Jag har kollat upp några andra inlägg och, en snubbe ville öppna ett företag om fiskeredskap. Hans situation var om att hitta annan väg till finansiering, och frågade forumet men den stora delen av kommentarerna var inte rådgivande. [br][br]Tack för er tid som läste mitt gnällande, jag heter Joe och är en student. Jag vill starta ett företag, men har inte så mycket kunskap i företagsamhet och därför blev jag medlem i detta forum i hopp om att få kunna lära mig mer. 
109
De flesta här har nog varit i din situation nån gång i början av sina karriärer  :vissla[br][br]Jag finns själv i Beijing, något jag tror mer på är "motvänd" företagsverksamhet, alltså att du tar någon produkt / tjänst från väst och försöker få ut här i Peking. för vi finns ju faktiskt här på plats.[br][br]Själv har jag och en kompis precis gjort detta med en blandning av snyggast.se och vimmelbilder för kineser. Väldigt nystartad sida.[br][br]Ska du sälja produkter till Sverige så behöver du nästan ha någon partner på plats i Sverige som kan nätverka och träffa folk. Annars är det svårt att få folk att köpa.[br][br]När det gäller finansieringen så har du ju säkert CSN pengar nu vilket faktiskt räckte bra för mig när jag drog i gång min verksamhet, fick leva snålt och jobba sena nätter, men så är ju det jag erbjuder en tjänst och hade därför nästan inga utgifter förutom min tid.
18
[quote author=Daniel79 link=topic=4734.msg23060#msg23060 date=1229419743][br]De flesta här har nog varit i din situation nån gång i början av sina karriärer  :vissla[br][br]Jag finns själv i Beijing, något jag tror mer på är "motvänd" företagsverksamhet, alltså att du tar någon produkt / tjänst från väst och försöker få ut här i Peking. för vi finns ju faktiskt här på plats.[br][br]Själv har jag och en kompis precis gjort detta med en blandning av snyggast.se och vimmelbilder för kineser. Väldigt nystartad sida.[br][br]Ska du sälja produkter till Sverige så behöver du nästan ha någon partner på plats i Sverige som kan nätverka och träffa folk. Annars är det svårt att få folk att köpa.[br][br]När det gäller finansieringen så har du ju säkert CSN pengar nu vilket faktiskt räckte bra för mig när jag drog i gång min verksamhet, fick leva snålt och jobba sena nätter, men så är ju det jag erbjuder en tjänst och hade därför nästan inga utgifter förutom min tid.[br][/quote][br][br]Tack för ditt svar, [br]Jag har några kompisar som startat företag i Kina, och av dem har man fått veta att det är oehört va krångligt med processen, långa väntetider och inte så helt enkla regler att förstå för den del. [br]Vad jag har fått veta är att det finns 4 företagsformer för utlänningar att starta företag i Kina. Kan inte namnet utantill, men att driva ett export/import företag kräver man mellan 100 k - 300 k. (efter att ha haft en liten personlig chatt med Exportrådet- Swedish trade) De erbjöd hjälp till att etablera dessa mot avgift, och kanske på grund av detta så berättade dom bara dessa 4 företags former, själv vet jag inte så mycket än. [br]Är det så ? [br][br]Jag är oehört intresserad av hur det gick till för att starta ert företag, hoppas du kunde dela med dig erfarenheter. Det skulle vara väldigt lärorikt. [br][br]Själv tycker jag att CSN inte täcker, speciellt när valutan ändrats sedan Olympiska spelen, så jag har öppnat en klädbutik på nätet där jag köper och säljer kläder, vilket inte är en stor vinst men täcker mina kostnader och vill spara, samtidigt söker jag part-time hos någon av de svenska företagen i Beijing. [br]Jag hoppas jag kan skrapa ihop tillräckligt mycket för när jag väl bestämmer mig för att kliva över till företagsamhet så har jag pengarna redo. [br][br]Men det är väl alltid bra att ha mer pengar, så jag undrar om det finns några andra vägar för finansiering?[br][br]Dela gärna med dig din hemsida, [br][br]xiexie[br]
223
Det går alltid att hitta investerare och skaffa kapital oavsett börsindex och styrräntor - det står och faller med affärsidén. Det är med andra ord här du ska börja.[br][br]Det låter spontant som att det är företagandet i sig som är din drivkraft i nuläget, och inte en specifik idé. Om så är fallet tycker jag du ska avvakta, och använda tiden till att lära dig mer. [br][br]Förslagsvis: kontakta ett lämpligt företag (eller flera) i närheten och fråga om du får skriva en affärsplan åt dem (kanske som ett skolarbete). På så sätt kan du studera hela affärsprocessen i just den bransch som intresserar dig. (Och det finns inget mer lärorikt än att skriva affärsplaner - speciellt när det går riktigt dåligt.)[br][br]Bù kèqì :>
109
hehe kina är ett magiskt land, det finns vägar för att slippa sätta in 100 000 på kontot tex kan man leta upp en agentur som kan sköta hela registreringsprocessen för runt 4000 kr, har de bara korrekt guan xi med myndigheten så ordnar de ett bankkonto, sätter in 100 000 på det och ordnar alla papper och tar sen ut pengarna igen.[br][br]Utlänningar har det lite svårare än kineser så därför reggade jag mitt företag i min frus namn (hon är kines) så allt blev ju mycket enklare och billigare.[br][br]jag PM:ar sidan till dig då den idagsläget är lite "på g" så kanske man inte ska lägga ut den helt öppet.
18
[quote author=foe link=topic=4734.msg23062#msg23062 date=1229422023][br]Det går alltid att hitta investerare och skaffa kapital oavsett börsindex och styrräntor - det står och faller med affärsidén. Det är med andra ord här du ska börja.[br][br]Det låter spontant som att det är företagandet i sig som är din drivkraft i nuläget, och inte en specifik idé. Om så är fallet tycker jag du ska avvakta, och använda tiden till att lära dig mer. [br][br]Förslagsvis: kontakta ett lämpligt företag (eller flera) i närheten och fråga om du får skriva en affärsplan åt dem (kanske som ett skolarbete). På så sätt kan du studera hela affärsprocessen i just den bransch som intresserar dig. (Och det finns inget mer lärorikt än att skriva affärsplaner - speciellt när det går riktigt dåligt.)[br][br]Bù kèqì :>[br][/quote][br][br]Det stämmer, att företagandet i sig är min drivkraft i nuläget, det finns så mycket och välja emellan både importera och exportera. [br]Tack för ditt förslag, väldigt uppskattad. [br][br]
18
[quote author=Daniel79 link=topic=4734.msg23063#msg23063 date=1229424559][br]hehe kina är ett magiskt land, det finns vägar för att slippa sätta in 100 000 på kontot tex kan man leta upp en agentur som kan sköta hela registreringsprocessen för runt 4000 kr, har de bara korrekt guan xi med myndigheten så ordnar de ett bankkonto, sätter in 100 000 på det och ordnar alla papper och tar sen ut pengarna igen.[br][br]Utlänningar har det lite svårare än kineser så därför reggade jag mitt företag i min frus namn (hon är kines) så allt blev ju mycket enklare och billigare.[br][br]jag PM:ar sidan till dig då den idagsläget är lite "på g" så kanske man inte ska lägga ut den helt öppet.[br][/quote][br][br]Ok, ser fram emot det. [br]Jasså du är i Beijing du med, jag har varit medveten att det finns enklare vägar, men aldrig påträffat dessa situationer. [br][br]Skrev ett inlägg på Kina Ministry of commerce hemsida i hopp om råd för att starta företag i Kina. Då var det en snubbe som kontaktade mig och bjussade på lite te i ett lyxigt ställe för att göra en liten" impression" av sig. [br]Han berättade att han och en kollega var intresserade av att hitta partners from de nordiska länderna och därför ville samarbeta med mig om jag investerade minst 15% av kapitalet,om finansiering sa han att det är inga problem. Man kan på ett sätt [br]"rulla in pengarna och rulla ut dom igen bara för att få regget gjort"[br][br]Han sa att han hade guan xi i det området. Det är faktiskt intressant, och vidare i mötet babblade han mer om svårigheter som kan påträffa utlänningar i Kina, erfarenheter, skattesystem och andra "briljanta" ideer i hopp om att jag ska bli hans kompanjon. Jag hade inget intresse av att samarbeta med honom eller investera hans 15% som han sa, Men jag tog det som en lektion i skådespeleri och lite lagar/regler. Det var en lärorik sådan, och det kanske va lite fel av mig som spelade med men jag lärde ju mig mycket. [br][br][br]Eftersom du etablerat ett företag i Kina så är jag hemskt intresserad av att få veta mer, och jag har många frågor. Kanske vore lämpligare att kontakta dig via mail ?
223
[quote author=Punchy link=topic=4734.msg23066#msg23066 date=1229430378][br]Det stämmer, att företagandet i sig är min drivkraft i nuläget, det finns så mycket och välja emellan både importera och exportera. [br]Tack för ditt förslag, väldigt uppskattad. [br][/quote][br][br]Import och export är samma sak, beroende på vilken sida sundet man står. Allt hänger ihop, och så småningom kommer du inse att verksamhet, bransch, produkt, marknad och målgrupp är sekundärt. Att däremot vänja sig vid att tänka i målgruppens tankebanor, att slås av sin egen hemmablindhet några gånger, att köra fast på en marknadsplan, rejält, och bara stångas mot sina tankar i några dagar, att komma till punkten där man spontant ratar nio av tio affärsidéer istället för tvärtom - där tror jag du har den utveckling du söker.[br][br]Tankarna och resonemangen denna erfarenhet bygger är i första rummet, och utgör den gemensamma nämnaren oavsett verksamhet, bransch, produkt, marknad och målgrupp.[br][br]Jag har sett 20-åringar göra personlig konkurs. En sådan start på livet önskar jag ingen. Eftersom du verkar vara en klok och framåt person så har du antagligen redan den viktigaste insikten med dig: Du kommer att göra misstag. Grova i början, mindre grova efter hand. Det kan låta förmätet, men det jag är ute efter är det här: Med den vetskapen, vad är det smartaste du kan göra just nu?

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.