Orderfinansiering

36
Hej!

Jag undrar om någon här kan hjälpa mig med idéer gällande kortsiktig orderfinansiering?

Egentligen gäller det enbart ett kortsiktigt kapital för beställning av varor när vi har fått en orderbekräftelse från vår kund tills dess att vi har fått betalt av kunden.

Kunden har gjort en provbeställning. Vad nästa storlek på ordern blir beror ju helt och hållet på hur deras provbeställning tas emot av deras kunder.

Jag har läst lite om factoring och köp av fakturor men det fungerar inte eftersom jag då måste fakturera kunden innan kunden har fått varan. Eller kan man göra det?

Varorna börjar tillverkas först när jag inkommer med en order och leveranstiden är cirka 2 månader.

Men det kanske finns någon annan typ av kortsiktig finansiering där det räcker med ett ordergodkännande samt ett underskrivet avtal från kunden för att kunna få finansiering?

Tack!
Cina

2066
2
En vanlig checkkredit låter som det du letar efter. Du skriver ett avtal med din bank och får mot räntekostnad "låna" pengar på ditt konto.
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
36
Hej![br][br]Tack för ditt svar Jonathan! Ja, det funderade jag på också, men finns det absolut inga andra möjligheter?[br][br]Hälsningar[br]Cina
2066
2
Du behöver någon form av lån. Du kan alltid kolla med din bank om det har något annat att erbjuda. Räntorna är ju ganska låga nu så det behöver inte bli speciellt dyrt.
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
151
Läser att du nämner detta med "fakturaköp". Och då ka jag väl passa på för alla läsare att tala om att man inte skall räkna med det som en finansieringsform. Jag hade en kund som hade, låt oss kalla det betalnngssvårigheter, och ville sälja fakturan då ett sådant institut satte mer press på min betalningsvägrande kund än vad ett småföretag som jag kunde. Men efter att ha ringt till 4 olika gav jag upp. Det kostade tusenlappar bara att skriva avtal och en av firmorna sade rent ut att om man inte omsatte minst 4-5 miljoner varje år så ville de inte ha med en att göra. [br][br]Tänk om alla vi andra hade det så bra att vi kunde ta betalt av våra kunder bara för att skriva avtal.
MVH Richard Andréasson
36
Hejsan![br][br]Ja, det där med fakturaköp gör ju att man måste ligga ute med pengar ända tills man fakturerar kunden så det är inget alternativ som orderfinansiering. Dessutom tar de en viss procent av dig för hanteringen. Fast jag kan ju nämna att jag fick kontakt med ett företag där det räckte med ett ordergodkännande av kunden eftersom de då kunde tänka sig att kontakta vår kund "för att kontrollera uppgifterna" först och därefter skulle de göra utbetalningen till vårt konto. Men som sagt så har vår kund enbart 30 dagar på sig att betala fakturan vilket gör att de inte hinner få varorna eftersom, som jag nämnde, att de tillverkas per beställning.[br][br]Sen tänkte jag att man skulle kanske kunna höra med olika banker och jämföra vad de har att erbjuda.[br][br]Hälsningar[br]Cina
2066
2
Om du bara är ute efter billigast möjliga sätt att finansiera kanske det kan vara idé att kolla på att höja upp privata hus-/lägenhetslån, du kan komma ner i strax över 1% ränta. Du blir personligt ansvarig för det, men det är du ändå om du har enskild firma.
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
36
Hej![br][br]Ja, det är naturligtvis en väg att gå :roll: Som sagt, vi får fundera igenom detta ordentligt och höra oss för.[br][br]Jättetack alla som har velat hjälpa![br][br]Hälsningar[br]Cina

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.