Ombilda EF till AB för att äga annat bolag?

1
Hej!

Jag har sedan ett par år tillbaka en enskild firma (bedriver småskalig konsultverksamhet). Jag gör inga större uppdrag utan några föreläsningar per år och jobbar och försörjer mig på mitt heltidsarbete.

Nu har jag gått in i ett nystartat företag där jag kommer äga en liten del av företaget. Jag funderar därför på att ombilda min enskilda firma (som jag som sagt har mest för att det är skoj) till ett AB då jag har förstått att det är mycket bättre att ha ett AB när man skall äga en del av ett annat företag.

Nu till min fråga: Finns det några problem med att bedriva en form av verksamhet i ett AB som inte är speciellt omfattande och äga andelar i ett annat bolag i en annan bransch?

Eller skall jag starta ett helt nytt AB som bara har till uppgift att äga delar av ett annat företag eller hur skall detta göras på bästa sätt?

Tacksam för snabba svar...
49
Hej,[br][br]Du måste berätta lite mer om bolaget du ska äga andelar i, det kan vara fördelaktigare att äga aktierna privat beroende på hur det bolaget du hade tänkt äga ser ut.[br][br]/Martin
822
48
Mer om detta kan ni läsa här: [url=http://www.foretagande.se/Guide-Enskild-firma-till-aktiebolag.html][b]Guide och boktips om hur man byter från enskild firma till aktiebolag[/b][/url] och i denna forumtråd med många bra svar: [url=http://www.foretagande.se/Forum/Bokforing-Skatter-och-Foretagsformer/26382-Ombilda-Enskild-Firma-till-Aktiebolag.html][b]Ombilda Enskild firma till AB[/b][/url]

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.