Undrar över aktiekapitalet

1
Halloj!
Nu är det så här att jag och en till tänkte starta AB, så vi har en liten kanske dum fråga om aktiekapitalet!
Som alla vet så behöver man ju "bara" 50000 idag, så nu undrar vi om man skulle kunna ta upp 2 st bilar istället för cash?
Och vem/vilka är tillförlitliga att göra en värdering?
Tacksam för hjälp!
//Jocke
10
[br][i]Saxat ur Bolagsverkets blankett #822, nyemission.[br][br]Jag antar att flera av punkterna nedan är tillämpliga även vid[br]nyregistrering av AB.[br][br]Hoppas att denna informationen jämte eventuella övriga kommentarer här hjälper dig.[br][br]MDG[/i][br][br]"Bilagor som alltid ska följa med nyemissionsanmälan vid betalning med apport:[br]- Protokoll med emissionsbeslutet (bestyrkt kopia).[br]- Teckningslistor (bestyrkta kopior) på vilka teckning skett.[br]- En redogörelse (bestyrkt kopia) för bestämmelsen om apport, underskriven av minst halva styrelsen. Vid apport ska[br]styrelsens redogörelse innehålla uppgift om[br]- omständigheter som kan vara av vikt vid bedömning av värdet på apportegendomen[br]- det värde till vilket apportegendomen beräknas komma att upptas i balansräkningen[br]- antalet aktier som ska lämnas för egendomen[br]- vem som tillför egendomen.[br]- Ett yttrande (bestyrkt kopia) från auktoriserad eller godkänd revisor över styrelsens redogörelse.[br]- Ett yttrande (original) från en auktoriserad eller godkänd revisor om att apportegendomen[br]- har tillförts aktiebolaget[br]- har ett visst värde som inte satts högre än det verkliga värdet för bolaget[br]- är eller kan bli nytta för bolagets verksamhet.[br]I yttrandet ska revisorn beskriva apportegendomen och ange vilken metod som använts vid värderingen, särskilda[br]svårigheter att uppskatta värdet av egendomen ska anmärkas".
Feedback, kurir, finansiering eller deltagande i nyemission redan 2010?

[email protected]
450
OCH....[br][br]Då blir det företagsbilar = Förmånsvärde, för jag gissar att det inte är två lastbilar.
151
[quote author=Freetime link=topic=6935.msg33112#msg33112 date=1274141174][br]OCH....[br][br]Då blir det företagsbilar = Förmånsvärde, för jag gissar att det inte är två lastbilar.[br][/quote][br][br]Blir det ju bara om han kör bilen privat. Det kanske är hobbybilar eller något?
MVH Richard Andréasson
632
3
Ja, bara om han kör bilen privat, men ..[br][br]Hobbybilar?
151
[quote author=krjh link=topic=6935.msg33621#msg33621 date=1276719025][br]Ja, bara om han kör bilen privat, men ..[br][br]Hobbybilar?[br][/quote][br][br]Ja, det finns ju en skara människor som har 10-20 bilar, varav flertalet står still och vars uppgift i livet är att bli polerade eller skrivade med. Jag känner en kille som har 13 fordon, varav 8 är precis likadana. Man vet aldrig. Eller också har kanske frågeställaren i detta fall en bil han har tänkt använda i tjänsten enbart? Och då går det ju.[br][br]Jag tänkte inte säga emot, bara förtydliga att det varier från fall till fall.
MVH Richard Andréasson
632
3
Ok, förstod bara inte vad du menade med hobbybilar alls.[br][br]Och det gör jag nog iofs knappt nu. Menar du att det finns folk som har massa bilar i sitt bolag, bara för att ha bilen... utan någon plan för att göra en vinst eller liknande?
151
[quote author=krjh link=topic=6935.msg33626#msg33626 date=1276719542][br]Ok, förstod bara inte vad du menade med hobbybilar alls.[br][br]Och det gör jag nog iofs knappt nu. Menar du att det finns folk som har massa bilar i sitt bolag, bara för att ha bilen... utan någon plan för att göra en vinst eller liknande?[br][/quote][br][br]Nej, ursäkta min otydlighet (klockan är mycket). Jag känner massor med männiksor som har bilar privat som bara står, tänkte att frågeställaren tänkte utnyttja något sådant lite kreativt. Marknadsvärdet för en äldre amerikanare är tydligen ganska stort, har jag hört.
MVH Richard Andréasson

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.