Lån för att starta upp bilverkstad

2
2
Har i nästan 15 år jobbat på en bilverkstad, men nu känner jag att det är dags att starta något eget. Jag har tänkt att starta en egen verkstad i grann samhället. Jag har drygt 100 000 kronor i eget kapital att satsa, men känner att det behövs minst det dubbla för att kunna köpa in det jag vill ha.

Jag löste lite här bland annat att Ikano bank är en bra bank om man vill ha lån för att starta företag. De ska tydligen vara väldigt "givmilda". Men vad har ni för egna erfarenheter? Någon som har testat på Ikano eller skulle ni rekommendera någon annan bank ist?
157
1
Hej! Vad roligt att du vill dra igång en egen verksamhet. De lånen du visar är s.k. blancolån och oerhört O-fördelaktigt för dig som driver firma. Dels är det ett lån för privatpersoner (icke avdragsgillt) vidare är det relativt hög ränta. Icke att rekommendera. När jag även börjar fundera på dina kommande utgifter. Du behöver lokal, du behöver liftar el. dylikt, verktyg till förbannelse m.m och 200 000 känns lite lite i min värld. Dels har kostnader en tendens att bli större än vad man budgeterar med och dels är det viktigt att de kostnaderna man drar på sig är avdragsgilla. I ditt fall kommer lånet vara en av de större / största kostnaden och det är då extra bra att se till att den kostnaden är avdragsgill. - Vad du ska göra istället är att ta reda på allt du behöver veta. Vad allt kostar, innan du köper det. Det vill säga att du gör en budget. [url=http://www.verksamt.se/portal/web/guest/starta/planera-din-start/gor-en-budget]Här kan du läsa mer om, och få hjälp med budgeteringen[/url] När du gjort budgeten bokar du möte med bankerna (måste kolla upp alla för att få bästa räntant) och ber helt enkelt om ett lån. Viktigt är också att du har med en affärsplan som kommer visa hur du skall tjäna in pengarna du har lånat av banken. Samtidigt kommer den även att vara till hjälp i andra sammanhang. Bland annat för motivation. [url=http://www.verksamt.se/portal/web/guest/starta/planera-din-start]Här kan du läsa om allt runtomkring att starta företag.[/url] Lycka till och berätta gärna hur det går! Ha det gott!
Med vänlig hälsning Carl Jonas Följ mig på Twitter http://www.twitter.com/carl_jonas www.carljonas.se - Blogg om företagande www.oneconsultant.se - Webbyrån som gör dig nöjd Webbutvecklare, entreprenör och bloggare
1
försökte komma in på länkarna men dom verkar inte existera :/

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.