egenanställa och starta eget-bidrag?

16
Om man har Starta eget-bidrag från arbetsförmedlingen i 6 mån, kan man då använda sig av egenanställning hos till exempelvis Frilans finans? www.frilansfinans.se

Eller jag förlorar bidraget då? Det verkar ju så smidigt att egenanställa. 🙂
207
3
Och bidraget är nog mer ämnat till att du faktiskt ska starta driva/starta igång något, inte anställa dig själv hos någon annan etc. Jag kan ha fel, men jag tror inte bidrag + egenanställning hos någon annan är populärt i sammanhanget. - Varför "bidrag" om du tänkt gå via Frilans Finans? Kolla upp det här noga så det inte straffar sig. Annars är det fullt möjligt som enskild att driva eget och jobba eget och delvis även köra via Frilans Finans, du måste dock ha FA-skattsedel i det fallet. I annat fall F-Skattsedel.
1470
246
Det är nog så svårt att tjäna pengar på sitt företagande utan att blanda in ytterligare en part som man ska försörja. Det låter lite med 6% till frilansfinans, men det blir pengar av det också i slutänden. Skaffa FA-skatt och ta de uppdrag du kan som företagare, och har du tid över kan du då alltid ta vanlig anställning också.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.