Nytt koncept på befintlig miljardindustri vad kan vara rimligt

11
1
Hej

Har en ide på en redan hållbar marknad som har ökat
100 miljoner varje år sen 2010.

Det finns idag ca 30 ST aktörer varav dom 8 största
omsatte 2013 1,3 Miljarder, och vinsten efter skatt
har varit runt 300 miljoner 2012-2013.

Min ide är inom samma koncept men med det bästa från
flera världar, samt bättre funktioner.

i o m att det är ett nytt bolag och en "gammal ide i ny tappning" så kostar det en slant att dra igång allt, kalkyl finns,
och övriga siffror finns på allabolag.se, Jag har räknat med
att man kan kanske kan ta 2-8 procent på 1-5 år.

Vad kan vara rimligt att begära av en investerare ?.

Det är inte spel, bingo eller dejtingsite.
367
46
Det är snarare investeraren som kan begära bevis på att du är kompetent att dra in 300 Mkr netto per år till er båda. -och att du är bättre på det än de 30 aktörerna.
Redaktuellt
11
1
Nu sa jag inte 300 m utan snarare "kan ta 2-8 procent på 1-5 år" och bättre vet man inte ännu, men har en befintlig kundstock, men inte startkapitalet.
1009
206
Hej, Vad menas med 2-8 procent på 1-5 år? Att avkastning på satsat kapital kan bli det inom den tidsperioden för investeraren? Vad kan avkastningen bli efter det om det går bra? Egentligen något omöjligt att svara på då vi inte vet vad det avser, risker, vem som ska driva bolaget etc. Det är ju ofta rätt hög risk i nystartade bolag och vid en beräknad avkastning på 2-8 procent är riskpremien väldigt liten. Mvh Johan
www.bocekonomi.se - Redovisning, nyföretagande, företagsutveckling
11
1
Hej År 1 ta 2% av omsättningen som finns hos konkurrenterna År 2 ta 3% av omsättningen som finns hos konkurrenterna År 3 ta 5% av omsättningen som finns hos konkurrenterna År 4 ta 6% av omsättningen som finns hos konkurrenterna År 5 ta 8% av omsättningen som finns hos konkurrenterna Även om det bara är 0,05% per år dom första 2 åren så borde det finns ett intresse. Om nu det går bra så kommer avkastningen att ske inom, men närmare 3 år. Vem som driver / kommer att driva bolaget är en bra fråga. För att slå sig in i en befintlig bransch så måste man ha något som dom andra inte har och komma med något helt nytt, och det är det vi har. Vi kommer aldrig att bli störst, eller bäst men vi kommer att vara det naturliga valet på sikt. Dessvärre är det så att säger jag bransch så drar folk öronen åt sig säger jag hur man tar upp kampen så får man genast stora öron. Har gått miste om en ide för några år sedan, där jag nämnde för mycket å då gjorde andra slag i saken. Det finns en anledning till Att Ironport fortfarande är dominerande. Att Facebook gick ifrån myspace. Att Blocket gick från att vara 3 ggr till 4 ggr stora som tradera Att Aftonbladet är större än expressen på webben. Att Andriod äter marknadsandelar på mobilmarknaden. Att Google är var dom är idag Att CD slog ut Vinylen Dessa får tonvis av konkurrenter år efter år och många faller lika fort medans andra tar marknadsandelar fort och stannar där. Dessa har tre stora saker gemensamt. Det vi har presenterat är vad våra befintliga konkurrenter inte har.
367
46
[i]”-För att slå sig in i en befintlig bransch så måste man ha något som dom andra inte har och komma med något helt nytt, och det är det vi har”.[/i] [b] Nja -inte helt nödvändigt med något helt nytt.[/b] Det räcker att du gör precis som de stora etablerade gör. Men bara lite bättre. – Och det är inte alldeles omöjligt. Exempel ur verkligheten; Det finns stora e-handelsjättar som är urkass på kundservice. Och det finns konkurrenter i samma bransch som tar marknadsandelar bara genom att skippa annonsering och satsa på retargeting och manuell kundservice 7 dagar i veckan och mest personal på söndag em. då kunderna är flest. Det är inte affärsidé eller produktidé som lockar investerare eller riskkapitalister. Övetyga/bevisa för din investerare om att du är kompetent marknadsförare så har du nog pengarna som i en liten ask. Hur stor andel de skall ha vet de bäst själva.
Redaktuellt
11
1
Hej Tack för ditt svar och Jag tror att kan Jag bara presentera detta på ett bra sätt så. Den enda nackdelen som Jag ser det då Jag kommer från 17 år i telekom och internt -branschen är att knyta ihop allt tar sina månader.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.