Starta eget bidrag - HJÄLP

1
Hej, jag har ett litet problem och jag hoppas att någon kan komma med ett gott råd.

Det är såhär att jag är på väg att starta ett nytt företag då det gamla har 'ruttnat' och jag har gått vägen via Arbetsförmedlingen, då jag formellt sett är arbetslös och arb.sökande på heltid.

Jag har ansökt om starta-eget-bidrag och 'särskilt stöd vid start av näringsverksamhet' som ger ersättning på upp till 60k för anläggningstillgångar.

Skickade in min affärsplan till Arbetsförmedlingen och träffade kort därpå konsulten som Arbetsförmedlingen ordnade.

Konsulten gillade min idé och tyckte att den höll på alla punkter. Konsulten rekommenderade starkt att jag skulle få köra igång.

.. Men nu tror jag att jag har ett problem. Om jag har förstått det rätt så kommer jag inom snar framtid behöva komma in på Arbetsförmedlingen med bevis på att jag har registrerat min enskilda firma men grejen är ju den att jag formellt redan har ett företag. Jag vet inte om det var rätt beslut eller inte, men hur som helst har jag skickat in ansökan om avregistrering.. tänkte att jag bara skulle avregistrera mig och sen ansöka om F-skatt på nytt.

Pratade med Skatteverket imorse och fick ett något luddigt svar.. Även jag fast jag gjorde på det här sättet så skulle Skatteverket ändå inte riktigt betrakta det som ett nystart.. vad det nu än betyder.. Han sa även att avreg.processen kan ta mellan 2-6 veckor. Det kommer ju isåfall att dra ut på tiden ordentligt, jag har redan uppdrag på g och vill helst komma igång snarast möjligen.


Jag behöver verkligen de här pengarna och jag har fan ont i magen över att det kanske skiter sig pga byråkratin. Jag skulle vara jävligt tacksam om någon hade tips på hur jag kan göra.


Mvh
367
46
-Att det ” skiter sig p.g.a. byråkratin ” är väl att ta i? Det är väl snarare så att du agerat utan att kolla upp i förväg vad din strategi skulle leda till? När det gäller det gamla företaget så föreställer jag mig att ”ruttnat” inte betyder gamla skulder,eller fogden, inkasso ell likn. utan att verksamheten enbart har upphört.? Då är det ju OK att du avregistrerar det. Ingen myndighet i världen kan ju hindra dig från att starta ny verksamhet . Om allt gammalt är välskött, deklarerat och klart. . Sannolikt får du stå ut med den tid det tar om du vill att skattebetalarna skall betala.
Redaktuellt

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.