Hur kan man finansiera en festival?

7
2
Hejsan, just nu sitter vi ett gäng som planerar en festival på gotland och allt är i princip ordnat förutom finansieringen av hela projektet.

Vi ska starta en open minded festival där allt från hippies till main street människor är välkomna och vårat syfte är att sprida budskapet om att alla är lika värda. Oavsett livs situation. Därför sattsar vi mycket på att området ska inehålla olika cirklar.

TEX: campingen kommer att vara uppdelade i olika sektioner (cirklar) där folket kommer vara tvungna att ta del av varandras närvaro.

Vi satsar väldigt hårt på aktiviteter som innebär samarbete och lagarbete.
tex: fem kamp, yoga, meditation och quiz.

Självklart behöver man inte delta i detta som gäst, men jag tror på domino effekten, om 10 är med så kommer den 11 att följa med.

Vi vill skapa ett Socialt kulturellt musik evenemang som inte bara innebär fylla och musik utan även mycket levande konst och även möjligheter till att skapa smycken eller egen konst.

Vi kommer dels involvera en mindre marknad på området som alla kommer att få ta del utav. Alltså vill man inte gå på festivalen så kan man komma för att gå på marknaden. Marknadsområdet kommer att vara kostnadsfritt.

Vi funderar även på att släppa camping området kostnadsfritt men detta kommer att vara under bevakning. Alltså man bor inte där under eget ansvar.

Vi tänker väldigt mycket på miljön så vi har ett hållbart system för att det ska fungera med återvinning och vi tror stenhårt på att det kommer att fungera. Alla artister kommer att uppmana våra gäster att tänka på miljön och därför att slänga saker på rätt plats.

Säkerhet är ordnat med allt från säkerhetsvakter till entré värdar.
Sjukstuga och sjukvård söker vi fortfarande efter.

Tillstånd är ordnat och klart.
samt försäkringar också.

Mark består av 25 hektar och området är alltså en nerlagd djurpark.
Det som kommer att finnas på marken är bar och resturang, samt aå finns det redan en utomhus scen. Även en scen utomhus som ståpr under tak.
Sen har vi även tillgång till ett stall som vi kommer att bygga om till en mindre konsert lokal om vädret inte tillåter oss att vara ute.

El och vatten finns på hela området.

Jag har redan kontakt med ett 50 tal artister även folk som sysslar med eldshover och acrobatik.
Vi har konstnärer samt gymnaster som är intresserade.
magdansöser och instruktörer som vill vara med.

Marknadsföring kommer att ske via sociala medier och vi beräknar att kunna dra 2000-5000 personer. Vi vill även nå ut till resten av världen och då har jag ett instagram konto på över 150.000 följare över hela världen.

-----

Så för att komma till det jag undrar över är, vad är det bästa sättet för att finansiera detta? Har ni några bra idéer på vad man bör tänka på? Har ni gjort någonting liknande tidigare? Kom gärna med frågor och om ni vill sammarbeta så är det bara att hojta så kan vi diskutera det? Har du för mycket pengar och inte vet vad du ska göra med dom samtidigt tjäna lite extra pengar på det så kan du också höra av dig ang det.
367
46
Hur har det gått? Låter som att "crowdfunding" folkfinansiering vore en bra lösning? Folk som vill komma dit får helt enkelt "betala i förväg" genom att finnsiera/bygga "sin egen" festival. Delägande, betyder starkare eget-ansvar för ordning och reda. Festival-konsum liksom...
Redaktuellt
7
2
Det har inte gått så bra hitils och vi la detta projectet på hyllan. Kanske plockar ner det igen om ett par år när tiden är mogen.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.