Lån

5
Hej! Är på g att starta enskild firma som fotograf. Kommer att behöva investera i utrustning för ca 100.000.

Detta företag kommer att drivas vid sidan om min ordinarie anställning så jag kommer att ha inkomster från början. Tittat lite på olika lån, och funderat på att låna privat, då jag kan få ett år amorteringsfritt. Dock vet jag inte om det är någon nackdel att låna privat?? Jag lånar ju i sin tur ut pengarna till bolaget så det borde väl ändå bli avdragsgillt?
67
7
Lån är väl inte avdragsgillt? Mina lån i min firma bokförs som Egen insättning när pengarna kommer och Eget uttag när jag betalar för lånet. Det är det egna kapitalet som ökar/minskar med lån. Har ett företagslån som bokförs som kortfristig skuld men som sagt i Enskild firma är lånen "privat"
5
Sant, tänkte lite fel där :-[
67
7
[quote="Thomas" post=53419]Sant, tänkte lite fel där :-[[/quote] Nja det vet jag inte om du gör men bäst att kolla upp det! Här finns kompetenta människor med stor kunskap så jag hoppas att du får svar fr någon som vet bättre.
5
Frågan är bara om det är någon nackdel att ta ett privatlån?
67
7
Det tror inte jag! Särskilt om du får bättre villkor vilket du säger att du kommer att göra!
367
46
Hej Thomas! Ta inte det här som en provokation; Men ett lån är ju en skuld, och sådan skall vara så små som möjligt -helst när man är nystartad. Hur länge skulle du behöva jobba extra med att t.ex. bära ut tidningar på morgnarna eller sälja varmkorv på stan på nätterna för att kunna leva på miniminivå, lägga undan av din lön och få ihop dina hundra tusenlappar? (din totala arbetsbörda kommer ändå att bli ungefär i den storleksordningen de första åren som nyföretagare) Är du duktig fotograf redan nu och skulle kunna få uppdrag direkt om du bara hade utrustningen så är du lyckligt lottad: I din bransch finns allt att hyra in i minsta lilla detalj. var sig det rör sig ’om studio-jobb eller på plats hos uppdragsgivare. -Ja hyra kostar. Men dina utrustning som du har på lån skall också betalas. Av din kund. Det går på ett ut. Börja i rätt ända. Det ena viktiga i hela ekvationen är att du har kunder. Sy hem uppdraget! - allt annat löser sig. I vilken bransch/typ av uppdrag jobbar du helst med.? ...sky is the limit....
Redaktuellt
5
Javisst är det bäst att inte låna! Kommer att jobba både med familjeporträtt /barn och profuktfoto. Jag har ju som sagt en anställning också så att jobba med att dela ut tidningar för att betala lånet behövs inte

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.