Köp av material i TYSKLAND, hur göra!?

12
Jag tror jag äntligen hittat rätt leverantör till materialet som jag behöver i mitt företag.  :bravo

Ftg ligger i Munich Tyskland, och eftersom jag jämför med ett annat företag i Kina så blev jag väldigt lättad. Jag tänkte som så att "då e det bara att bila dit och hämta materialet själv"... men så undrar jag ifall det verkligen fungerar så? Måste man tulla och bet. skatter när man gör ett sånt stort inköp? (nu har jag inget kvantitet-info att ge er) men en bil full med material kan vi säga ;)

Det är väl en fördel att Tyskland är med i EU? Tjänar man på nån typ av frakt-lösning istället? Alla typer av erfarenhet och tips är välkomna!!

Hur kollar man bäst upp företaget m.m? Frakt eller personligt besök m,m? 🙂
2066
2
Det är i princip bara att handla. Ingen tull eller avgifter inom EU. Lättast är väl att låta dem skicka sakerna till dig, be om ett pris på frakten först. Du uppger ditt VAT-nummer när du beställer så behöver du inte betala tysk moms. I Sverige redovisar du själv momsen till skatteverket, inga konstigheter men något att komma ihåg.[br]Klart det är bra att göra personliga besök hos sina leverantörer, men inte nödvändigt, och jag gissar att det inte blir tillräckligt stora volymer i början för att du ska kunna förhandla så mycket om priset. Betalning kontant eller i förskott är standard vid köp utomlands.
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
12
Tack så jättemycket för ditt svar.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.