Importera från USA utan att lyfta momsen?

6
Hej,

En liten andel av mina produkter tar jag hem från USA. Tillsvidare har jag betalt dessa varor privat.....för att komma igång. Om man inte bryr sig i att lyfta momsen, kan jag bokföra totalkostnaden för inköpet på företaget och ange 0%moms(alltså jag lyfter ingen moms även fast jag betalt det)?

Vid försäljning anger jag 25% moms som vanligt.

/ Hälsningar Pär
1165
Visst KAN du göra så, men varför inte lyfta bort den svenska momsen som du betalat? Statskassan tackar dig knappast för din allmosa... ;-)
109
Om du kör AB kan du väl räkna fakturorna du betalt privat, inkl moms, som aktieägartillskott (?)[br]Varuinköpet + tull mm går in som lager i bolaget och momsbeloppet blir skattefodran om du ännu inte har tillräckligt med utgående moms att kvitta mot.[br][br]Eller ?
http://www.plexiglasskivor.se
http://www.plast-tak.se
2360
37
Det finns 2 aktieägartillskott men bara ett som får användas som förlustavdrag vid KK
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
6
OK, tack för alla svar. Jag har fått för mig att det skulle vara krångligt att importera från länder utanför EU. Som jag förstått så är det ingen moms i USA, det som tillkommer är svensk moms och tullavgift när varan tas in i Sverige. Det enda jag behöver gör är att lyfta den svenska momsen vid försäljning.....är detta rätt uppfattat?[br][br][br]/ Hälsningar Pär
632
3
Njae... det kanske är jag som missuppfattar dig, men så här går det till i alla fall:[br][br]Du köper en en vara från USA och på detta får du en faktura. Det amerikanska företaget lägger ju såklart ingen moms på fakturan. [br][br]Sen får du en faktura från tullen som det är tull och moms på. Största delen av den fakturan är med största sannolikhet moms. Den momsen får du dra, vilket betyder att det bara är tullen på några procent som blir en kostnad för företaget. Du redovisar denna ingående momsen på skattedeklarationen precis som vilken annan moms som helst.[br][br]Sedan säljer du varan och då lägger du moms på fakturan, precis som vanligt.[br]Denna moms redovisas som vanligt på skattedeklarationen.
6
Ok, måste det komma på faktura, eller kan jag förskottsbetala till företaget jag handlar av. Tror inte dom skickar på faktura till mitt lilla företag.[br]Kan man inte använda samma sätt som en privatperson, så att transportföretaget/posten sköter förtullningen? Jag har enskild firma, om det nu har någon betydelse?[br]
632
3
Det borde inte vara några problem. Se bara till att få ett ordentligt kvitto på köpet.
6
OK, va bra!

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.