Kvitton

2
Hej!



Jag tänker starta eget och importera varor från Kina, jag har en liten fråga om kvitton, jag ringde tullverket och dom sa att alla kvitton måste vara på engelska men många företag i Kina behärskar inte engelska. Hur gör ni andra när ni importerar från utlandet. Finns det något standardkvitto jag kan använda mig av. Kan jag använda mig av en privat mellanhand som talar engelska som handlar produkterna och säljer dom vidare till mig och på så sätt får ett engelskt kvitto? Jag har många vänner i Kina men lite kunskap av import.



/ Torvald
4
Använd kvitton på mail. Tala om för de producenter du handlar varor från att du gärna vill ha ett kvitto på engelska via mail. [br]Eller om du nu för över pengar via ett internetkonto så får du ju ett jvitto på att du betalat. [br]Så ordnar jag med många kvitton vid redovsning o.s.v [br]Tror inte heller det är så noga med mmsredovisning i Kina då de nästan inte har någon skatt i detta land.
ttp://www.kondom24.se - Här hittar du allt du behöver innan svensexan, krogen eller flirten på jobbet. Även gratis dejting, onlinespel för vuxna och gratis kondomer.
Blue-Eye
[quote="Torvald"]Hej! [br] [br]Jag tänker starta eget och importera varor från Kina, jag har en liten fråga om kvitton, jag ringde tullverket och dom sa att alla kvitton måste vara på engelska men många företag i Kina behärskar inte engelska. Hur gör ni andra när ni importerar från utlandet. Finns det något standardkvitto jag kan använda mig av. Kan jag använda mig av en privat mellanhand som talar engelska som handlar produkterna och säljer dom vidare till mig och på så sätt får ett engelskt kvitto? Jag har många vänner i Kina men lite kunskap av import. [br] [br]/ Torvald[/quote] [br] [br]Det beror lite till vilken anledning du skall ha kvittot. Är det till tullen eller för att bokföra? [br] [br]När det kinesiska företaget skickar iväg varorna skapas automatiskt en bill of landing/ air way bill. Det är denna handelsfaktura/ kvitto som tullen tittar på.. [br] [br]Ang. kvittot för bokföring så måste den vara på engelska.. Men jag har aldrig vart med om att det skall vara några problem.. Kan de inte ordna kvitto så handla inte... Kan de inte snacka engelska eller har handlat med något företag från eu, but fabrik...

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.