Vilka regler är det igentligen som gäller vid import?

11
Vilka regler är det som igentligen gäller vid import? Jag funderar på att börja importera i rätt så liten utstreckning men är osäker på vilka regler som igentligen gäller.



Jag skulle vilja veta vilka regler som gäller och vad som ska betalas när jag importerar som företag respektive privatperson. Vilket blir billigast?



Det handlar om import från ett land som inte är med i EU.
758
1
Det beror ju på vad det är du ska importera och ifrån vilket land. [br] :cool:
Hälsningar Stefan Förståndet är rättvist fördelat. Alla tycker att dom har fått tillräckligt
Blue-Eye
[quote="Ribbe"]Vilka regler är det som igentligen gäller vid import? Jag funderar på att börja importera i rätt så liten utstreckning men är osäker på vilka regler som igentligen gäller. [br] [br]Jag skulle vilja veta vilka regler som gäller och vad som ska betalas när jag importerar som företag respektive privatperson. Vilket blir billigast? [br] [br]Det handlar om import från ett land som inte är med i EU.[/quote] [br] [br]Det spelar egentligen ingen större roll från vilket land. Det är marginell skillnad. Kan skilja på någon procent i tullavgift. [br] [br]För samtliga varor finns det en tullavgift. Det kan vara allt från 0 procent till 10-15 procent. Datorspel är exempelvis 0 procent i tullavgift, dvs. ingen avgift alls. Motorer ligger runt 8 procent, osv, osv. Det enklaste är att ringa tullverket och berätta vad för vara det handlar om så får du rätt på den exakta. Du betalar även moms för tullavgiften.. [br] [br]Men själva tullavgiften är egentligen inget att stirra sig blind på det handlar om i värsta fall om en 5-10 procent.. [br] [br]Är det dåliga marginaler på produkterna då krävs självklart en större räknekalkyl. [br] [br]Du kommer även få betala införselmoms på 25&%, denna moms får du lyfta en månad efter betalandet. [br] [br]Även fraktkostnaden kommer du få betala svensk moms för. [br]Självklart skall du ta det via ditt bolag så du kan lyfta momsen.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.