IMOPORT

1
Hej! Jag har några frågor gällande imoprt osv. Kanske en aning konstiga frågor. Men jag vore tacksam om någon kunde ge mig svar.



Jag har tänkt att jag skall importera kläder, skor samt electriska varor som tex ipods osv ifrån Thailand.



Fråga 1. Hur fungerar det om jag skall ha en webbshop via nätet. Alltså gällande moms frakt osv.



Fråga 2. Hur fungerar det när det gäller kopior. Alltså märkes varor så som Gucci, dior osv? Får man lov att sälja kopior på nätet?



3. Måste alla mina inköp ifrån utomlands registreras? Kan jag inte ta in varorna som om jag handlat som en turist? Då betalar man väl inte moms osv?



Vore tacksam för ett svar...
49
Hejsan, [br] [br]Några snabba svar (ursäkta stavfelen)... [br] [br]1, En webshop fungerar på samma vis som en vanlig butik förutom att man lyder under en något strängare lagstiftning (Hemförsäljningslagen). Moms betlar du som vanligt och frakt måste du givetvis på något sätt debitera dina kunder, antingen inbakat i priset eller som styckfrakt. [br] [br]2, Det är i teorin otillåtet av två anledningar; dels så kan varumärkena vara registerade i Sverige eller EU (även internationella registeringar kan gälla) och dels så skulle det vara olagligt att lura sina kunder genom att sälja en väska med namnet Gucci fast den inte är det under rådande marknadslagsstiftning, det skulle kunna klassas som bedrägeri. [br] [br]3, Alla införslar över ett visst belopp (500 kronor) ska registreras och du ska betala moms och eventuell tull för dem (i teorin även som turist). [br] [br]Mvh, [br]Mikael Hansson
you only live twice

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.