Import, stannar mina varor i tullen?

38
Hej!



Försöker förstå mig på import, har pratat med tullverket men blir ändå inte klok!



Jag har en enskild firma och vill importera ett litet antal plagg (endast ca 30 plagg) från asien. Jag kan beställa varorna på internet och få dem skickade med båt (billigast så!). Men hur går jag tillväga med resten?



När varorna kommer till svenska gränsen till tullen, får jag själv ordna leverans därifrån eller skickas de vidare till min adress?



Vore sååå tacksam för lite hjälp från nån som kan!
1
Hej... [br]Som jag förstår det hela, så stannar varorna i tullen, tills du eller en speditör går och betalar för bla moms och skatt. Men ifall du får varorna med tex DHL eller liknande så kommer varorna fram till dörren, eftersom DHL tar hand om pappersarbetet.
51
Jag har fabrik i Indien o tillverkar kläder så detta har jag stött på mycket.[br][br]1. Du kan ta emot varorna med flygpaket eller kurir och då, som Jani säger sköter de om intullningen o du betalar till dem. [br]2. Du kan ta emot med flygfrakt eller båtfrakt. Då finns två alternativ. [br][list][br][li]Du kan låta en speditör mot avgift sköta intullningen, men minimibeloppen är på ca 1200 och inget för några få plagg[/li][br][li]Du kan tulla in själv. Ta reda på importnumret först. Sedan åk till platsen där varorna finns och hämta ut dokumenten från flyg eller båtföretaget. Gå till Tullen, fyll blanketter och, betala tull o moms och få stämpeln. Slutligen tillbaka där du fick dokumenten o hämta ut varorna. Ta minst en halvdag för marginal - kan vara kö på Tullen.[/li][br][/list][br][br]Eftersom det finns olika avgifter och leveranstiden är lång brukar jag inte rekommendera båtfrakt för beställningar under i vart fall 5.000 plagg. Då är flygfrakt lite dyrare men snabbare, men flygfrakt för under 150 plagg kan inte rekomenderas. [br]Så vi hamnar på kurir eller postpaket för små mängder som detta. [br][br]Se upp med att för kläder från Kina, Vietnam och några till krävs importlicens - får från Kommerskolegium men deras hantering kan försena intullningen (läs kosta extra avgift för sent uttag av varorna). [br][br]Lycka till[br]Per Öberg, New Delhi

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.