Hur prissätter man som återförsäljare?

78
2
Hej hej!
Min fråga är ungefär hur jag ska prissätta till återförsäljare av mina produkter som jag själv säljer online på nätet?

Låt säga att jag köpet in en produkt för 20kr och säljer den för 60kr inkl moms, vad bör jag då sätta nivån för företag som vill köpa och sälja mina produkter? är det helt å hållet upp till vad jag vill ha? kan jag rent av begära fullt pris?

Har ni några ide'er och riktlinjer för mig?
2066
2
Det klart du kan begära vad du vill, men jag vore som ÅF inte speciellt intresserad av att konkurrera med min inköpskanal till sämre pris. Är du importör, eller handlar du själv i Sverige, vad har du för service, etc. Beroende på produkt, marknad osv hade jag förväntat mig minst 30% marginal.
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
78
2
med 30% marginal, menar du då 30% rabatt på produkter från mitt företag?
1165
Så här räknar man marginaler:[br][br]Du köper något för 20kr och säljer det för 48kr + moms. Din marginal är 28kr eller i det här fallet 58% (28/48). Det är en bra marginal, oavsett bransch.[br][br]Om en återförsäljare skall sälja dessa saker så vill de ha 30% marginal antas det. 30% av 48kr skall alltså vara vinst för återförsäljaren, och då bör du sälja för 33,60 till ÅF (48 x 0,7). Din marginal är då 40% (13,60/33,60), vilket inte är så dåligt om man då antar att man säljer större partier på ett bräde till en ÅF, än vad man normalt säljer till en kund.
Det beror helt på vilken produkt du skall sälja. Även om det är i samma bransch kan du räkna med upp till 50% marginal på vissa datortillbehör, medan vi pratar om någon enstaka procent på datorminne och hårddiskar. [br]Det är en knepigare sits om du själv konkurrerar med dina ÅF. Då måste du verkligen ge dina ÅF en hygglig möjlighet till marginal och inte minst stötta dem på andra sätt (marknadsföringsmaterial, produktinfo, etc.).[br][br]
78
2
Hmm men runt en 20-30% antar jag skulle vara rimligt?
Helt OK ec1ab.[br]Här är några vägledande frågor (som du kan ställa till dig själva - vi andra är givetvis nyfikna!):[br][br]Vilket ben vill du stå på - sälja 100 * 100 eller 10000*1 ?[br]Är du ensam om produkten (hur ensam?)?[br]Finns det obegränsad tillgång till den (om den säljer av bara ...)?[br]Har du befintliga säljkanaler som fungerar bra - några att utveckla?[br]Säljer du andra produkter till ÅF? Slutkund?[br][br]
78
2
[quote author=Johan Svensson - EdgeBlocks Group link=topic=4698.msg23638#msg23638 date=1232411628][br]Helt OK ec1ab.[br]Här är några vägledande frågor (som du kan ställa till dig själva - vi andra är givetvis nyfikna!):[br][br]Vilket ben vill du stå på - sälja 100 * 100 eller 10000*1 ?[br]Är du ensam om produkten (hur ensam?)?[br]Finns det obegränsad tillgång till den (om den säljer av bara ...)?[br]Har du befintliga säljkanaler som fungerar bra - några att utveckla?[br]Säljer du andra produkter till ÅF? Slutkund?[br][/quote][br][br]Eftersom marknaden är bekränsad innom mitt område så vill jag säga att stora mängder är uteslutet.[br]Inte helt ensam men störst.[br]ja jag kan ta hem i princip hur mycket som helst av den, mer än jag kan sälja.[br]har wn webshop som jag säljer till slutkund just nu. Dock är mina priset de lägsta på marknaden.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.