Sälja sina egna tjäntser-utan erfarenhet?

30
Som rubriken lyder så funderar jag själv på att börja lyfta luren och sälja in mina tjänster, men jag har ingen erfarenhet av försäljning alls. Jag har heller inte råd med att anställa något just nu, vad ska jag göra i detta fall?

Ska jag bara köra på och lära mig med tiden hur jag ska sälja eller kommer jag förstöra för mig själv?
1616
4
Du ska inte vara rädd för att ta steget och sälja/profilera dig, det är en lärorik process.[br][br]Men har du en väldigt snäv inriktning med fåtal presumtiva kunder som är värdefulla då kan det vara skadligt att inte ha erfarenhet. [br][br]Jag antar att du av någon som besitter just dina kunskaper för dina tjänster är den som troligttvis har mest kunskap och vet vad man pratar om gentemot kund utifrån vad du erbjuder. [br][br]Med detta som grund utifrån din ganska förenklade fråga är det lite svårt att ge dig en exakt rekommendation. [br][br]Kanske du kan finna en säljare som kan träna upp dig där ni tillsammans går mot de första kunderna. Detta då mot en lärpeng och kanske en skälig provision för säljaren.[br][br]Med vänliga hälsningar[br][br]Magnus Olsson
Må väl!
30
Tack för ett utförligt svar![br][br]Jag tänker sälja platsannonser till min nischad jobbportal, kanske borde ha skrivit det innan. Så det är inte så att jag endast har några få kunder som kan vara intresserade utav mina tjänster.[br][br]Jag har inget kapital för att kunna anställa någon just nu, och att hitta någon som vill sälja mot endast provision tror jag blir svårt. De som är duktiga har redan bra jobb och löner, man får det man betalar för helt enkelt.
1616
4
Då tycker jag att du ska prova att gå på mindre kundgrupper för att lära dig säljtekniken och förfina den. Dvs de som inte ofta blir återkommande annonsörer. När du känner dig mogen tar du nästa steg.[br][br]Se alltid till att kunden känner att den får fördelar genom att hitta nyckelintressen.
Må väl!
30
Stort tack igen, så du tror inte att jag riskerar att förstöra mitt "brand"?
1616
4
Den risken står man alltid inför men om man inte har pengar att köpa in tjänster för lämnas man inga större alternativ. Då är det bra att man med minsta möjliga, kalkylerade, skada på "Brand". Något man kan vända till sin fördel, introduktionserbjudande, rabatt, sänkt pris, få kunden att känna ett behov och att den har lyckats förhanda till sig en bättre deal. [br][br]Det bör finnas säljare där ute annars som du kan "hyra" för en dag om du kan bygga upp en liten grundplåt. Google på "Hyr säljare" då får du upp träffar som ex www.ribomation.se[br][br]
Må väl!
2360
37
Av det jag läst skulle jag inte starta något alls och det är det jag hjälper till med, att starta företag. Hur ser din situation ut för övrigt, går du från en anställning, har du A-kassa eller står du helt utanför ett redan befintligt stöd för att överhuvudtaget överleva. Idag är det så mycket man bör tänka på innan man startar upp företag, och är det så att du har ett skyddsnät, så försvinner det direkt vilket  i förlängningen orsakar konkurs och elände. Trevligt att höra eller hur rtfm rtfm rtfm.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
758
1
Bibblan och Internet svämmar över av information om hur man blir en duktig säljare.[br]Läs och lär och praktisera hemma vid telefonen, så ska du se att även du kan.[br]Akta dig för dom glupande ulvarna som vill äta av din kaka redan i ett inledningsskede.[br][br]Jag skrev mitt första säljbrev efter att jag hade läst flera böcker i ämnet och bildade mig därefter en egen uppfattning om vad som skulle kunna funka.[br]Det blev ett utskick på 4st A4 ark, (mot alla regler)[br]Hela dagen dagen ringde det folk som sa att dom inte orkade läsa mitt säljbrev.[br]Jag svarade att mitt syfte inte var att dom skulle läsa, utan istället köpa.[br][br]Jag kan lova dig att jag sålde slut på mindre än 1 vecka :mrgreen:
Hälsningar Stefan Förståndet är rättvist fördelat. Alla tycker att dom har fått tillräckligt
223
Skriv ett säljmanus. Det kommer dyka upp en massa konkreta frågor som du gärna kan dra här.[br][br]Rangordna ett femtiotal prospekt efter de du tror starkast på. Se till att inte börja rundringningen i toppen på listan; öva i svalare vatten.[br][br]En bifråga: Har du trafik på jobbsajten?
30
[quote author=foe link=topic=5538.msg26683#msg26683 date=1246312761][br]Skriv ett säljmanus. Det kommer dyka upp en massa konkreta frågor som du gärna kan dra här.[br][br]Rangordna ett femtiotal prospekt efter de du tror starkast på. Se till att inte börja rundringningen i toppen på listan; öva i svalare vatten.[br][br]En bifråga: Har du trafik på jobbsajten?[br][/quote][br][br]Tack för ett utförligt svar, du verkar ha ett hum om vad det är jag ger mig in på. Så jag antar att du tror att jag klarar mig om jag försöker lära mig att sälja?[br][br]Gällande frågan så har jag inte så mycket trafik, jag vill inte ta betalt nu i början. Utan vill få fart på sajten först och främst, men bara för att det är gratis gör det inte mycket lättare har jag märkt.
223
[quote author=traxi link=topic=5538.msg26684#msg26684 date=1246313141][br]Tack för ett utförligt svar, du verkar ha ett hum om vad det är jag ger mig in på. [/quote][br][br]Tackar – antagligen inte mer hum än någon annan här. Kanske min yrkesroll gör mig van att se saker ur dina ögon.[br][br]Ja, jag tror att sunt förnuft och motivation räcker om du vill lära dig försäljning, marknadsföring eller affärsutveckling. Insikterna kommer dyka upp allt eftersom, och om ett år kommer du bli högröd när du tänker tillbaka på ditt första säljsamtal. Det är ett gott tecken.[br][br]Algoritmen är enkel: lek, läs, lek, läs ...[br][br][quote]Gällande frågan så har jag inte så mycket trafik, jag vill inte ta betalt nu i början. Utan vill få fart på sajten först och främst[/quote][br][br]Problemet med frågor är att de kan upplevas som... ifrågasättande. Vilket inte är tanken. Du investerar din största tillgång, nämligen din tid, i att ge bort gratisannonser. Vilken avkastning tänker du dig här?[br][br][quote]...men bara för att det är gratis gör det inte mycket lättare har jag märkt.[/quote][br][br]Varför är det så?
456
1
Det känns som att du inte riktigt är trygg med vad du säljer. Vet du verkligen vad kunderna vill ha? Är du 100% medveten om fördelarna med det du säljer? Vet du om att du har en tjänst/produkt som är efterfrågad?[br][br]Gör en marknadsundersökning alternativt leta på nätet efter redan utförda undersökningar, och anpassa både ditt koncept och säljmetoder efter detta. Känner du till hur marknaden ser ut vet du också vad som efterfrågas, vad som saknas och hur du skulle kunna lösa detta. När du sedan aktivt söker kunder vet du vad du skall säga och vilka punkter du skall trycka på...

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.