Säga nej till återförsäljare - tips???

36
2
Jag och en kompis har startat ett nytt företag inom mode och design med en rätt specifikt tänkt kundgrupp. De flesta återförsäljare vi har fått känns klockrena men ett par stycken förfrågningar har känts lite tveksamma stilmässigt, att butiken inte representerar den stil vi vill förknippas med eller ligger i fel prisläge eller säljer fel märken. Butikerna ser jättefina ut så det är inte där skon klämmer. Hur ska man på bästa sätt säga detta till återförsäljarna utan att man trampar på ömma tår? Någon som har några tips?
29
Jag driver själv butik och får nej från varumärken jag vill ta in ibland. [br][br]Skälen som anges är allt från att "vi har redan de återfärsäljare vi vill ha i ditt län/din stad" till "vi väljer att ha en annan typ av butiker som återförsäljare". Jag tycker inte att det är ett dugg konstigt och tar aldrig illa upp. Hade jag haft en egen produkt hade jag  själv varit mycket selektiv. Dock så har det aldrig hänt att någon som besökt min butik tackat nej, tvärtom! Men om det är så i ert fall så säg att ni besöker flera i samma område och att ni sedan kommer att välja en, eller att ni har leveransproblem och inte vågar ta nya kunder just nu. [br][br]Lycka till!
36
2
Tack för ditt svar! Jag tror vi nästan snor din mening om att vi väljer en annan typ av butik som åf och skriver om den lite. Den låter ärlig, opersonlig och lagom rak utan att vara otrevlig.
78
2
Personligen skulle jag aldrig neka någon som vill sälja mina produkter. Face it, att driva företag handlar endast om att tjäna pengar och inte om sitt ego. Känns lite som att neka en uteliggare att köpa diameter även fast han har cash med sig eftersom "diamanterna av vårat märke passar inte på han". [br][br]Det är dock skillnad när det handlar om t.ex en speciellt uteklubb då det är viktigt vilka som kommer, t.ex en tjejklubb där endast tjejer är tillåtna. Om killar skulle släppas in så skulle vissa tjejer mest troligen sluta komma av diverse anledningar och det i längden skulle skada klubbens ekonomi.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.