Hur prisätta min tjänst? *Akut hjälp*

30
Jag har en affärsidé som inte är unik, men samtidigt finns det ingen möjlighet att få reda på hur mycket mina konkurrenter tar för sina tjänster. Finns endast två andra bolag i Sverige som erbjuder denna tjänst, och de skulle förstå på direkten om man ville luska ut något. Jag ska helt enkelt erbjuda företag "leads" av potentiella köpare, och har ingen aning om hur mycket i provision jag ska ta. Hur löser jag det?

Har ett möte imorgon med min första kund och har koll på allt, förutom hur mycket tjänsten kostar  ;)

Behöver verkligen hjälp
151
Jag kanske har en idé... Hur mycket skulle det vara värt om någon skulle få fatt på vad dina konkurrenter tar?
MVH Richard Andréasson
2066
2
Vad är dina leads värda? Resulterar de i en affär värd 5000 eller 500 000?
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
30
[quote author=Jonathan link=topic=7280.msg33745#msg33745 date=1277221504][br]Vad är dina leads värda? Resulterar de i en affär värd 5000 eller 500 000?[br][/quote][br][br]Ja precis, jag erbjuder leads för företag som vill hyra industrilokaler. Så det blir nog några hundra tusen.
2066
2
Antar att du vänder dig till fastighetsägare? 10-20% på första årets hyra hade jag nog kunnat tänka mig om jag hyrt ut fastigheter? Eventuellt en fast kostnad också, har dock ingen bra idé om hur den kan utformas.
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
26
Går det verkligen inte att luska lite? Att ringa och fråga dem vad tjänsten kostar är ju inte kriminellt.[br][br]Hej! Jag är nyfiken på vad ni tar för er tjänst :)
4
Glöm inte att ibland är det inte arbetsinsatsen som är viktig för kunden utan det upplevda värdet.[br]Lycka till

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.