Hur startar man samarbete med andra småföretagare?

6
Hej!
Jag är nystartad småföretagare och har haft svårt att skaffa nya kunder. Så jag funderar på att ingå samarbete med andra småföretagare i Göteborg.
Funderar främst på bageri till bröllopstårtor och folk som har hand om bröllop, eftersom jag hyr ut underhållnings bord till event.
Hur kontaktar man bäst dessa företag och erbjuder ett samarbete som exempelvis; "jag får sätta upp en plansch i ditt bageri och så får du också ut något utav det om du rekommenderar mig till dina kunder."

Vad exakt behöver dom få ut av det? Vad är rimligt för mig att erbjuda?
Vad får dom att nappa på ett sådant erbjudande?

Jättetacksam för alla svar! :-*
157
1
Hej Mina! Jag heter Carl Jonas och härstammar själv från Göteborg. Kul att det startas nytt även där. Mina råd är baserade på tankar och tankegångar men tycker de kan vara värda att pröva. Först skall du satsa lite på sociala medier och skapa lite sidor för dig och ditt företag, sedan ska du skaffa en hemsida så du harvett skyltfönster utåt. Vidare tycker jag att du skall prata med folk som är i samma bransch. Bagerier bakar ju inte tårtor i huvudsak utan gör en mängd andra produkter som riktar sig främst till konsumenter till vardags. Prata med cateringföretag, andra företag som riktar sig mot event etc. Eventbolag, ljud, ljus och musikanläggningsuthyrning (diskoprylar), skapa samarbete med bostadsrättsföreningar då de har festlokaler och ofta har jag sett att de saknar bord etc., bröllopsarrangörer. Andra sätt att få kunder är att bli vän med telefonen. För just nu till helgen behöver företag just det du erbjuder. Prata med de som hyr ut partytält.... Andra tips kan vara att lägga ut annonser här på forumet och i din forumsignatur. Det var lite tips på vägen. Mer tips på försäljning hittar du på www.carljonas.se Och vill du följa mig i de sociala medierna gör du det med länkarna nedan (jag hade blivit glad om du ville). Ha det gott Mina och kör hårt!
Med vänlig hälsning Carl Jonas Följ mig på Twitter http://www.twitter.com/carl_jonas www.carljonas.se - Blogg om företagande www.oneconsultant.se - Webbyrån som gör dig nöjd Webbutvecklare, entreprenör och bloggare
6
Tack så jätte mycket Carl Jonas att du tog dig tid att ge mig så användbara tips. En del ska jag genast pröva på. Mina

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.